Szerző: Barna József

2002. július 23. 21:43

Elegáns külső CD-újraíró/DVD kombót mutatott be az AOpen

Az AOpen ma jelentette be, hogy megkezdte ESV-188i típusjelű, külső CD-újraíró/DVD kombó meghajtójának forgalmazását. A készülék 10-szeres sebességgel égeti az újraírható, 16-szoros sebességgel az írható CD-ket, míg 24-szeres sebességű CD- és 8-szoros sebességű DVD-olvasóként is használható.

[HWSW] Az AOpen ma jelentette be, hogy megkezdte ESV-188i típusjelű, külső CD-újraíró/DVD kombó meghajtójának forgalmazását. A készülék 10-szeres sebességgel égeti az újraírható, 16-szoros sebességgel az írható CD-ket, míg 24-szeres sebességű CD- és 8-szoros sebességű DVD-olvasóként is használható.

A nagy sebességű íráshoz szükséges sávszélesség biztosítása érdekében az elegáns ESV-188i FireWire (IEEE 1394a) interfészen keresztül csatlakoztatható Mac és PC számítógépekhez. A meghajtó a következő médiumok kezelésére képes: CD-DA, CD-ROM, CD-Extra, CD-ROM XA, Photo CD, CD-I, CD-TEXT, Video-CD, CD-R, CD-RW, valamint DVD és DVD-R; és a következő írási módokat támogatja: Track at Once, Disk at Once, Session at Once, Multi-session és Packet Write. Egyben támogatja a JustLink technológiát, mely a puffer kiürüléséből adódó hibákat képes megszüntetni.

Az ESV-188i 175 x 141 x 22 mm méretű, és 415 grammot nyom. Átlagos adatelérési ideje CD-k esetében 160 ms. Javasolt fogyasztói áráról egyelőre nem kaptunk tájékoztatást, de a cég a Nero CD-író szoftvert, egy adaptert, valamint egy-egy üres CD-R és CD-RW lemezt mellékel hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról