:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 23. 15:26

A Motorola sikeres multimédiás adatátvitelt hajtott végre

A Motorola sikeres multimédiás adatátvitelt hajtott végre az amerikai CMG szolgáltató MMSC (Multimedia Messaging Service Center) szolgáltatásán keresztül. Ezen hívások újabb fontos lépést jelentenek a mobil adatátviteli nyílt szabványok elkötelezett fejlesztésében, amit a vállalat korábban már a Wireless Village tagjainak szolgáltatásaival is tesztelt.

[HWSW] A Motorola sikeres multimédiás adatátvitelt hajtott végre az amerikai CMG szolgáltató MMSC (Multimedia Messaging Service Center) szolgáltatásán keresztül. Ezen hívások újabb fontos lépést jelentenek a mobil adatátviteli nyílt szabványok elkötelezett fejlesztésében, amit a vállalat korábban már a Wireless Village tagjainak szolgáltatásaival is tesztelt.

A jelenlegi tesztek bizonyítják, hogy a Motorola MMS készülékei képesek multimédiás üzeneteket küldeni és fogadni olyan szabványalapú szolgáltató központból, mint jelen esetben a CMG megoldása. A Motorola MMS fejlesztései szabványosítottak, 3GPP és WAP fórum specifikációkra alapozottak. Továbbá megfelelnek az MMS-IOP szabványoknak is, amelyek az Open Mobile Alliance-nak (Nyílt Mobil Szövetség, amelyet gyártók és szolgáltatók hoztak létre a mobilszolgáltatások sztenderdizálására) köszönhetően mind szélesebb fogyasztói rétegeket érnek el.

"Célunk, hogy a felhasználóknak teljesen egyedi és személyre szabható üzenetküldési élményeket nyújtsunk" -- mondta Joe Coletta, a Motorola megoldás menedzsmentjének alelnöke. "Ennek kulcsa, hogy a felhasználók megtanulják, bárhol, bármikor, bármilyen készülékkel tudnak MMS-t küldeni, így az elfogadási mutatók felgyorsulnak. A gyors fogyasztói elfogadás pedig új bevételi lehetőségeket teremt a szolgáltatóknak és tartalomfejlesztőknek, így minden szereplő számára előnyös helyzetet teremthetünk a mobil adatátviteli szektorban."

A Motorola további lehetőségeket lát az MMS üzenetküldési technológiák, valamint a szórakoztató és játék-alkalmazások összekapcsolásában, hiszen így olyan "digitálisan személyreszabott" megoldások hozhatók létre, amelyek a felhasználók egyéniségét tükrözik, mintegy személyiségüket kiterjesztve mobilkészülékeikre. Például egy fontos futballmeccs eredményét nemcsak egyszerű szöveg-üzenetben kaphatja meg a felhasználó, hanem megkapja a meccset eldöntő gól videofelvételét, a szurkolótábor hangját rögzített csengőhanggal és a focicsapat emblémájával ellátott képernyővédővel.

A piaci előrejelzések erőteljes fellendülést jósolnak az elkövetkező évekre a mobil üzenetküldési ágazatban. A Yankee Group egy felmérése az üzenetküldési alkalmazások piacán mintegy 44 milliárd dolláros éves forgalommal számol 2006-ra. A multimédiás tartalomszolgáltatás, azaz digitális fényképek, hanganyagok és videofelvételek küldése különösen fontos szerepet játszanak majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.