Szerző: Barna József

2002. július 19. 11:02

USB felületre csatlakozó CD-újraírót jelentett be az AOpen

Az AOpen tegnap jelentette be EHW-4048U típusjelű, külső CD-újraíró készülékét. A meghajtó 40x sebességgel írja a CD-R- és 12x sebességgel a CD-RW-lemezeket, míg 48x CD-olvasóként használható. Az eszköz USB 2.0 felületen csatlakoztatható a számítógéphez.

[HWSW] Az AOpen tegnap jelentette be EHW-4048U típusjelű, külső CD-újraíró készülékét. A meghajtó 40x sebességgel írja a CD-R- és 12x sebességgel a CD-RW-lemezeket, míg 48x CD-olvasóként használható. Az eszköz USB 2.0 felületen csatlakoztatható a számítógéphez.

A gyártó szerint a meghajtó hőelnyelő kialakítása és az OPC (Optimum Power Control) technológia alkalmazása révén rendkívül megbízható. Az OPC a lemezek írása során folyamatosan figyeli jelszintet, és automatikusan a média minőségéhez igazítja a lézer energiáját.

Az EHW-4048U természetesen támogatja az AOpen JustLink és JustSpeed technológiáit. A JustLink a puffer kiürüléséből adódó hibákat képes megszüntetni, a JustSpeed pedig a lemez különböző területein szükséges eltérő írási sebességet korrigálja: a fix sebességű írással szemben ez kevesebb javítandó hibát eredményez.

A meghajtó javasolt fogyasztói ára 169 dollár.

a címlapról