:

Szerző: Barna József

2002. július 12. 15:12

AMD processzorokhoz szánt új alaplapot jelentett be az Albatron

A tajvani Albatron ma jelentette be KX400+ típusjelű alaplapjának újabb, extra funkciókkal bővített változatát. A KX400+ Pro elődjéhez hasonlóan a VIA KT333 lapkakészletre épül, és AMD Athlon és Duron processzorokat támogat. A gyártó e modell esetében is garantálja a DDR400 memóriamodulok használhatóságát, igaz, ezek teljes sebességen csak túlhajtással hajthatóak.

[HWSW] A tajvani Albatron ma jelentette be KX400+ típusjelű alaplapjának újabb, extra funkciókkal bővített változatát. A KX400+ Pro elődjéhez hasonlóan a VIA KT333 lapkakészletre épül, és AMD Athlon és Duron processzorokat támogat. A gyártó e modell esetében is garantálja a DDR400 memóriamodulok használhatóságát, igaz, ezek teljes sebességen csak túlhajtással hajthatóak.


A korábbi modell Albatron KX400+ (Fotó: HWSW)

A lap újdonsága, hogy a már-már elavultnak tekinthető VIA VT8233A south bridge helyett a korszerűbb VT8235-öt használja. Ez a déli híd már 8x sebességű V-link buszon kommunikál a north bridge-dzsel, és integrált USB 2.0-vezérlőt is tartalmaz. Ezen túlmenően az Albatron új lapján található integrált hálózati és HomePNA-vezérlő, valamint hatcsatornás audió és MC'97-kompatibilis modem.

A lapon 1 4x AGP és 6 PCI csatlakozó kapott helyet 3 DIMM foglalat társaságában. Ez utóbbiak maximálisan 2 Gbyte DDR333 szabványú memóriát képesek fogadni. A KX400+ Pro BIOS-ában állítható mind a Vcore, mind a Vcc értéke, ahogy a rendszerbusz órajele is, ez utóbbi 1 MHz-es lépésekben.

A gyártó által kínált extra szolgáltatások közé tartozik a "Voice Genie" nevű, négy nyelven (angol, német, japán, kínai) beszélő hibakereső rendszer, amely élőszóval hívja fel a felhasználó figyelmét a POST (power on self-test) közben bekövetkező esetleges rendellenességekre. A félresikerült BIOS-frissítések és a vírusok ellen pedig a "BIOS mirror" véd, gond esetén a gyártó által eredetileg az alaplappal szállított BIOS-t egy kapcsoló segítségével pár pillanat alatt visszaírhatjuk, és az alaplapot ismét működőképes állapotba hozhatjuk. A processzor védelméről az OTP (Over Temperature Protection) hővédelmi eljárás gondoskodik, amely bizonyos hőmérséklet túllépése esetén lekapcsolja a rendszert

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.