Szerző: Barna József

2002. július 12. 15:12

AMD processzorokhoz szánt új alaplapot jelentett be az Albatron

A tajvani Albatron ma jelentette be KX400+ típusjelű alaplapjának újabb, extra funkciókkal bővített változatát. A KX400+ Pro elődjéhez hasonlóan a VIA KT333 lapkakészletre épül, és AMD Athlon és Duron processzorokat támogat. A gyártó e modell esetében is garantálja a DDR400 memóriamodulok használhatóságát, igaz, ezek teljes sebességen csak túlhajtással hajthatóak.

[HWSW] A tajvani Albatron ma jelentette be KX400+ típusjelű alaplapjának újabb, extra funkciókkal bővített változatát. A KX400+ Pro elődjéhez hasonlóan a VIA KT333 lapkakészletre épül, és AMD Athlon és Duron processzorokat támogat. A gyártó e modell esetében is garantálja a DDR400 memóriamodulok használhatóságát, igaz, ezek teljes sebességen csak túlhajtással hajthatóak.


A korábbi modell Albatron KX400+ (Fotó: HWSW)

A lap újdonsága, hogy a már-már elavultnak tekinthető VIA VT8233A south bridge helyett a korszerűbb VT8235-öt használja. Ez a déli híd már 8x sebességű V-link buszon kommunikál a north bridge-dzsel, és integrált USB 2.0-vezérlőt is tartalmaz. Ezen túlmenően az Albatron új lapján található integrált hálózati és HomePNA-vezérlő, valamint hatcsatornás audió és MC'97-kompatibilis modem.

A lapon 1 4x AGP és 6 PCI csatlakozó kapott helyet 3 DIMM foglalat társaságában. Ez utóbbiak maximálisan 2 Gbyte DDR333 szabványú memóriát képesek fogadni. A KX400+ Pro BIOS-ában állítható mind a Vcore, mind a Vcc értéke, ahogy a rendszerbusz órajele is, ez utóbbi 1 MHz-es lépésekben.

A gyártó által kínált extra szolgáltatások közé tartozik a "Voice Genie" nevű, négy nyelven (angol, német, japán, kínai) beszélő hibakereső rendszer, amely élőszóval hívja fel a felhasználó figyelmét a POST (power on self-test) közben bekövetkező esetleges rendellenességekre. A félresikerült BIOS-frissítések és a vírusok ellen pedig a "BIOS mirror" véd, gond esetén a gyártó által eredetileg az alaplappal szállított BIOS-t egy kapcsoló segítségével pár pillanat alatt visszaírhatjuk, és az alaplapot ismét működőképes állapotba hozhatjuk. A processzor védelméről az OTP (Over Temperature Protection) hővédelmi eljárás gondoskodik, amely bizonyos hőmérséklet túllépése esetén lekapcsolja a rendszert

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 07:26

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!