Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 11. 12:51

A vártnál jobb negyedévet zárt a McAfee.com

A McAfee.com szerdán hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit. A vállalat az előfizetéses biztonsági szolgáltatások sikerének köszönhetően nyereséget tudott elérni.

A McAfee.com szerdán hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit. A vállalat az előfizetéses biztonsági szolgáltatások sikerének köszönhetően nyereséget tudott elérni.

A cég nettó nyeresége 6,4 millió dollár, azaz részvényenként 13 cent volt, szemben a tavalyi második negyedévben elért 134 ezer dolláros vezteséggel. A McAfee.com pro forma profitja 4,7 millió dollár, azaz részvényenként 10 cent volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 1,26 milliós (részvényenként 3 centes) pro forma nyereséggel.

A második negyedéves forgalom a tavalyi 14,4 millió dollárról 20,7 millió dollárra emelkedett. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényenként 7 centes profitr számítottak, vagyis a vállalat eredménye várakozáson felül alakult.

A McAfee.com 75 százalékban a Network Associates tulajdona. Amint az ismert, a Network Associates immár kétszer próbálkozott a korábban önállósított leányvállalat 100 százalékos tulajdonrészének megszerzésével, azonban miután a napvilágra került könyvelési szabálytalanságok folytán a cég részvényárfolyama jelentősen visszaesett, mindkét alkalommal visszakozott az ügylettől.

A cég azért igyekszik ismét integrálni a McAfee-t a vállalatcsoportba, hogy a kis- és középvállalatok, valamint a végfelhasználók számára egységes stratégiát dolgozhasson ki, megszüntesse a két vállalat és a McAfee márkanév használata körül kialakult zűrzavart, és csökkentse a két különálló vállalat fenntartásával kapcsolatos költségeket, tette hozzá Roberts.

Az új ajánlat lényegében nem változott a legutóbbihoz képest: a Network Associates egy részvénycserés ügylet keretében 0,78 saját részvényt ajánl minden, még nem a tulajdonában lévő McAfee-részvényért. Ez 12 millió részvénnyel számolva jelenleg 180 millió dolláros ügyletet feltételez, noha korábban a cég körülbelül 225 millió dollárt ajánlott, és azt a McAfee nem találta elfogadhatónak.

A McAfee.com részvényárfolyama tegnap 32 centes csökkenés után 13,85 dolláron zárta a kereskedést. Az elmúlt év során a vállalat papírjainak értéke 42,69 és 9,78 dollár között változott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról