:

Szerző: Vörös Péter

2002. július 8. 18:56

A Toshiba növeli kínai félvezetőgyártó leányvállalatának kapacitását

A Toshiba hétfőn bejelentette, hogy immár 100%-os tulajdonosa kínai félvezetőgyártó leányvállalatának, a cég egyúttal azt is közölte, hogy növeli a leányvállalat termelőkapacitását, mivel nő a kínai kereslet.

A Toshiba hétfőn bejelentette, hogy immár 100%-os tulajdonosa kínai félvezetőgyártó leányvállalatának, a cég egyúttal azt is közölte, hogy növeli a leányvállalat termelőkapacitását, mivel nő a kínai kereslet.

Japán legnagyobb félvezetőgyártója elmondta, hogy meg nem nevezett összegért megvásárolta a Huajin Electronics Group Corp.-től (helyi chipgyártótól) a leányvállalat fennmaradó 5%-át.

A Toshiba egyúttal azt is bejelentette, hogy a vállalat nevét Toshiba Semiconductor (Wuxi) Co. Ltd.-re módosítják, alaptőkéjét pedig 5 millió dollárral 15 millió dollárra emelik. Ezután a cég a működtetést áthelyezi egy új gyárba, és két év alatt 42 millió dollárt fektet a termelőkapacitás növelése érdekében, a cél a jelenlegi havi 3 millió darab chip gyártásával szemben havi 30 millió darab gyártása.

A leányvállalat TV és audió alkalmazások számára gyárt és vizsgál át félvezetőket, a tervek szerint a cég meg fogja kezdeni a diszkrét eszközökben használt chipek gyártását is, ezek kevésbé összetett és energiatakarékos félvezetők.

Azáltal, hogy a Toshiba növeli a cégbe fektetett tőkét és a gyártókapacitást, a cél egyben az is, hogy csökkenjen a megrendelések teljesítési ideje.

A japán elektronikai gyártók folyamatosan költöztetik át a gyártókapacitásaikat Kínába (és más ázsiai országokba) a nagy költségekkel dolgozó otthoni gyárakból, természetesen azzal a céllal, hogy kihasználják az alacsonyabb béreket, és megerősítsék helyzetüket a potenciálisan óriási kínai piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.