:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 26. 08:58

A Compaq első negyedéve a vártnál jobb profitot és lényegében változatlan forgalmat hozott

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább ). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.
A Compaq hagyományosan vezető szerepét a PC piacon egyre erősebben veszélyezteti a Hewlett-Packard és a Dell, ezt ill. a csökkenő PC árakat a cég azzal igyekszik ellensúlyozni, hogy a szintén a cég erősségének számító szerver-piacra még jobban összpontosítanak. A PC eladások növekedését remélik a februárban megjelent Windows 2000-től is.
A Compaq részvények 3,75$-ral, 29,81$-ra emelkedtek tegnap a New York-i tőzsdén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.