Szerző: Vörös Péter

2000. április 26. 08:58

A Compaq első negyedéve a vártnál jobb profitot és lényegében változatlan forgalmat hozott

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább ). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.
A Compaq hagyományosan vezető szerepét a PC piacon egyre erősebben veszélyezteti a Hewlett-Packard és a Dell, ezt ill. a csökkenő PC árakat a cég azzal igyekszik ellensúlyozni, hogy a szintén a cég erősségének számító szerver-piacra még jobban összpontosítanak. A PC eladások növekedését remélik a februárban megjelent Windows 2000-től is.
A Compaq részvények 3,75$-ral, 29,81$-ra emelkedtek tegnap a New York-i tőzsdén.
a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.