Szerző: Vörös Péter

2000. április 26. 08:58

A Compaq első negyedéve a vártnál jobb profitot és lényegében változatlan forgalmat hozott

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább ). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.

HIRDETÉS

A cég első negyedéves eredményeit alapvetően a közvetlen értékesítésre történő átmenet nehézségei, a 2000. évvel kapcsolatos gondok és az általában gyengébb európai piacok befolyásolták (a Compaq Magyarország eredményeit ld. alább). Az elemzők várakozásainál végül közel 20%-kal nagyobb, 325 millió $-os nyereséget ért el a világ legnagyobb PC gyártója (a tavalyi hasonló időszak 281 millió $-os profitjával szemben), míg a forgalom 9,42 milliárd $-ról 9,51 milliárd $-ra nőtt.
A Compaq hagyományosan vezető szerepét a PC piacon egyre erősebben veszélyezteti a Hewlett-Packard és a Dell, ezt ill. a csökkenő PC árakat a cég azzal igyekszik ellensúlyozni, hogy a szintén a cég erősségének számító szerver-piacra még jobban összpontosítanak. A PC eladások növekedését remélik a februárban megjelent Windows 2000-től is.
A Compaq részvények 3,75$-ral, 29,81$-ra emelkedtek tegnap a New York-i tőzsdén.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.