:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 4. 11:08

Immár wapos mobiltelefonokról is elérhetők a legnépszerűbb magyar hírportálok, köztük a HWSW

A legnépszerűbb internetes hírportálokat változatlan formájukban immár wapos mobiltelefonjaik képernyőin is olvashatják a Pannon GSM előfizetői. Az új szolgáltatás, a ZsebWeb tizenkét internetes oldal teljes tartalmát adaptálja a PannonW@P-ra. A világszabadalmi megoldás egy rég várt kapcsot jelent a világháló és a wap között; a ZsebWeb alapjául szolgáló fejlesztés áttörést hozhat a mobil szörfözés gyakorlati felhasználhatósága terén.

[HWSW] A legnépszerűbb internetes hírportálokat változatlan formájukban immár wapos mobiltelefonjaik képernyőin is olvashatják a Pannon GSM előfizetői. Az új szolgáltatás, a ZsebWeb tizenkét internetes oldal teljes tartalmát adaptálja a PannonW@P-ra. A világszabadalmi megoldás egy rég várt kapcsot jelent a világháló és a wap között; a ZsebWeb alapjául szolgáló fejlesztés áttörést hozhat a mobil szörfözés gyakorlati felhasználhatósága terén.

Mi történt a tőzsdén, ki lesz a Forma-1 világbajnok, melyek a nyár színei, min nevet az ország -- minderre és még több ezer kérdésre ad választ a ZsebWeb, Magyarország első, az internetes híroldalakhoz közvetlen és hiánytalan hozzáférést biztosító WAP szolgáltatása. A PannonW@P "Oldalazó" menüpontja alatt megbúvó ZsebWeb voltaképpen egy link-csokor: segítségével az előfizetők a hazai internetes társadalom legnépszerűbb fórumait és információs oldalait tölthetik le mobiltelefonjukra wapos formában.

"A ZsebWeb óriási előrelépés a waptartalmak fejlődésében. A wapot használók ezzel a szolgáltatással valóban kezükbe kapták a mobil internetezés lehetőségét" -- mondta Király István marketingigazgató.

Kifejezetten színes csokorról van szó: a Pannon GSM a szolgáltatás tartalmának összeállításakor arra törekedett, hogy minél szélesebb körben elégítse ki a felhasználók igényeit. A ZsebWeb-en elérhetők a legnagyobb magyar hírportálok, de speciális oldalakon is informálódhatunk. A gazdasági és politikai hírek iránt érdeklődők például a FigyelőNet-en, a műszaki újdonságokért rajongók a Mobilvilág, a TeleBox, a HWSW vagy az Autófórum oldalakon, a szórakozni vágyók pedig a Habostorán és a Nők Lapja C@fe-ban. A paletta pedig folyamatosan bővül: hamarosan több más internetes portál tartalmában is tallózhatnak az olvasók.

A ZsebWeb megjelenésével fontos állomásához érkezett el az indulása óta folyamatosan bővülő és egyre népszerűbb PannonW@P. Az új szolgáltatás megvalósításában a Pannon GSM-mel együttműködő magyar Voxline Kft. által kidolgozott világszabadalmi megoldás ugyanis lehetővé teszi, hogy a már létező internetes tartalmak automatikusan, külön fejlesztés nélkül wapon is olvashatók és böngészhetők legyenek. Ennek köszönhetően a közeljövőben ugrásszerű minőségi és mennyiségi fejlődés valósulhat meg a WAP alkalmazások terén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.