:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 3. 16:11

Megjelent a MOVEX vállalatirányítási rendszer Java-alapú, Solaris platformon futó, magyar verziója

[NetAktív] A fokozódó végfelhasználói igényekre reagálva, az aPLUS Consulting, mint a svéd Intentia magyaroroszági

[NetAktív] A fokozódó végfelhasználói igényekre reagálva, az aPLUS Consulting, mint a svéd Intentia magyaroroszági képviselője a mai napon bejelentette, hogy megjelent a világ 5 legnagyobb vállalatirányítási rendszere egyikének, a MovexJava-nak a magyar nyelvű, lokalizált, Java-alapú, Sun környezetben futó verziója. Az aPLUS Consulting és a Sun Microsystems hazai vállalata megállapodtak, hogy közösen lépnek fel az ipari, ezen belül elsőként az élelmiszeripari vállalatok speciális gyártási és vállalati folyamatainak korszerű informatikai alapokra helyezésében.

Bármely szektorban működjön egy vállalat, az ott felépített ellátói láncolat vezérlésének hatékonyságát egy jól működő, testre szabott informatikai rendszer jelentősen javíthatja, hiszen lerövidíti az egyes termékek piacra kerülési idejét, redukálja a költségeket, és növeli a gyártás hatékonyságát. Az aPLUS Consulting által képviselt MovexJava Élelmiszeripar a piac egyik legmodernebb, erre az iparágra specializálódó rendszere. A belső folyamatok hatékonyabbá formálása mellett a MovexJava Élelmiszeripar a teljes ellátói hálózatot támogatja, és segít a szállítókkal, vevőkkel és egyéb csoportokkal fenntartott együttműködés optimalizálásában. A rendszer elsődlegesen támogatott futtatói környezete a Java.

A Sun Microsystems és az aPLUS Consulting együttműködése nyomán most átfogó megoldást kínál az ipari, s ezen belül az élelmiszeripari vállalatok számára. A MovexJava for Solaris OE termék iparág-specifikus -- például az autóipar, repülés, kereskedelem, divat, élelmiszergyártás, bútor- és papírgyártás, acélipar és szolgáltatási üzletág számára kínál iparág-specifikus funkciókat. A rendszer ideális megoldást jelent a gyártással és terjesztéssel foglalkozó -- élelmiszeripari -- cégek számára, amelyek belső folyamatai sokkal összetettebbek az átlagosnál, s amelyek méretezhető, robusztus, mégis dinamikus, könnyen implementálható megoldást keresnek.

Külön figyelmet érdemelnek az élelmiszeripari folyamatok sajátosságai, például a feldolgozás során keletkező súlyveszteség, az esetenként fordított, a bontási, darabolási folyamatokból származó anyagkezelés és az ennek megfelelő fordított anyagjegyzék kezelése, a többféle mennyiségi egységből származó gyártási problematika, az egyes feldolgozási receptek cégekre történő perszonalizációja, az értékesítési csatornák saját márkanévvel ellátott termékeinek rendszeren belüli kezelése, amelyek lefedésére ma gyakorlatilag csak a MovexJava rendszer képes.

A MOVEX vállalati folyamatmodell értelmezése szerint a szervezeten belül hét elsődleges, közvetlenül értéket termelő folyamat zajlik: termékfejlesztés, értékesítés, rendeléskezelés, anyagellátás, gyártás és szolgáltatás, disztribúció, vevőszolgálat. Az ezekhez kapcsolódó segédfolyamatok az értékképző tevékenységet támogatják. A vállalat teljesítményének növelése nem más, mint a fő nyereségtermelő folyamatok hatékonyságának javítása. A MOVEX bevezetése során a legfontosabb feladat a kulcsfontosságú értékképző folyamatok informatikai támogatása.

A svéd Intentia Movex nevű üzleti megoldását 40 ország mintegy 4000 vállalata használja. Az alkalmazást második generációs vállalatirányítási rendszernek nevezik, mert a hagyományos ERP modulokon kívül az ügyfélkapcsolat- kezelés (CRM), a szállítói lánc-kezelés (SCM), a teljesítménymérés és –elemzés (BI) és e-business képességek és funkciók is megtalálhatók a rendszerben. Nem hiányoznak a palettáról a vállalati portál és a mobil kereskedelmi megoldások sem. A 100 százalékban objektum-orientált Java technológiára épülő Movex minden olyan platformon használható, amelyen létezik virtuális Java-gép (JVM): ilyen például a Solaris operációs környezet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.