:

Szerző: Vörös Péter

2002. július 1. 14:20

A Legend-csoport belépett a mobiltelefon-piacra

[CNET] A Legend-csoport, Kína legnagyobb PC-gyártója hivatalosan is belépett a mobiltelefon-piacra, miután a múlt héten hat modellt mutatott be különböző árkategóriájú szegmensekben.

[CNET] A Legend-csoport, Kína legnagyobb PC-gyártója hivatalosan is belépett a mobiltelefon-piacra, miután a múlt héten hat modellt mutatott be különböző árkategóriájú szegmensekben.

A mobiltelefon-piacra történő belépés része azoknak a terveknek, miszerint a cég a PC-piacról szeretné kibővíteni bevételi forrásait.

A most bemutatott mobiltelefonokat a Xiamen Overseas Electronicsszal létrehozott közös vállalat fejlesztette ki. A múlt hét elején a Legend 80,8%-ra növelte a közös vállalatban lévő részesedését.

A Legend mobiltelefonjai nagyrészt Intel chipeken és Microsoft szoftveren alapulnak, közölték a cég vezetői. Az Intel stratégiájában különösen nagy hangsúlyt fektet Ázsiára annak érdekében, hogy a cég XScale és StrongARM chipjeit mobiltelefonokba beépítsék.

Az új mobiltelefonok közül öt GSM, egy pedig CDMA (code division multiple access) rendszerű. A várakozások szerint a legerősebb marketingtámogatást a 435 dolláros Legend G808 modell fogja kapni.

"Az adat és hang integrálása lesz az egyik legfontosabb jövőbeni fejlesztési trend a mobiltelefon-piacon" -- mondta Liu Zhijun, a Legend alelnöke.

Kína a világ legnagyobb mobiltelefon-piaca, jelenleg már több mint 160 millió felhasználóval. A helyi becslések szerint havonta 4 millió új vevővel bővül a piac, és jelentősen nő az SMS felhasználás is.

A piac még mindig nő és számos elemző szerint a nyugati cégek növelik tervezési és gyártási outsourcing tevékenységüket a helyi szerződéses gyártók részére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.