Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 30. 19:03

Megjelent a Netscape 7 böngésző magyar nyelvű változata

A Mozilla 1.0 böngésző magyar fordítása után elkészült a Netscape 7.0 Preview Release 1 magyar változata is. A Mozillát fordító csapat adta ki a Netscape 7 magyar verzióját, ám egyelőre csak azokat a kifejezéseket lehet magyarul olvasni, melyeket a Mozillához korábban már lefordítottak, a Netscape-specifikus részek egyelőre maradtak az eredeti angol nyelven.

Netscape[HWSW] A Mozilla 1.0 böngésző magyar fordítása után elkészült a Netscape 7.0 Preview Release 1 magyar változata is. A Mozillát fordító csapat adta ki a Netscape 7 magyar verzióját, ám egyelőre csak azokat a kifejezéseket lehet magyarul olvasni, melyeket a Mozillához korábban már lefordítottak, a Netscape-specifikus részek egyelőre maradtak az eredeti angol nyelven.

Mivel a Netscape 7-es széria a Mozilla 1-re épül, kézenfekvő volt, hogy legalább a Mozillához lefordított részeket elérhetővé tegyék a Netscape használók számára. A telepítőfájl nem tartalmazza tehát a kizárólag a Netscape-ben előforduló modulok, így például a Net2Phone és az AOL Instant Messenger fordításait sem, ellenben minden olyan elem magyar változata elérhető, amelyek a Mozillából már ismerősek: a teljes böngészőfelület, a levelezőprogram, a címjegyzék és a HTML szerkesztő program is.

A magyar verziót készítő FSF.hu csapata attól teszi függővé a további fordításokat, mekkora érdeklődést tapasztalnak a Netscape magyar változata iránt. Az érdeklődést kifejezni a Netscape magyarítás letöltésével, vagy installálásával, illetve a magyar Bugzilla oldalán található szavazófelületen egy voks leadásával lehet. A Netscape magyar változata letölthető a magyar Mozilla fordítók oldaláról, a mozilla.fsf.hu címről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról