:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 28. 16:31

A Lehman Brothers elemzője szerint az Intel növekedése lassulni fog

Andy Bryant
Andy Bryant
Dan Niles, a Lehman Brothers elemzője szerint az Intel ugyan el fogja érni második negyedéves pénzügyi célkitűzéseit, azonban az év második felében a nyereség és a bruttó haszonrés csökkenésére számít.

Ma közzétett jelentésében Niles arra figyelmeztet, hogy a felhalmozott raktárkészletek, illetve a továbbra is gyengélkedő európai kereslet miatt a világ második legnagyobb félvezetőgyártója várhatóan kénytelen lesz csökkenteni második félévre vonatkozó forgalmi kilátásait és bruttó haszonrésra vonatkozó előrejelzését.

Június elején az Intel pénzügyi vezérigazgatója, Andy Bryant bejelentette, hogy a hónap végén záruló második negyedévben a vállalat a korábban előrejelzett 6,4-7 milliárdos forgalom helyett mindössze 6,2-6,5 milliárd dollár bevételre számít. Dan Niles szerint az Intel harmadik negyedévében 6,3-6,9 milliárd dollár forgalom várható. Niles ezen felül 60-ról 57 centre csökkentette az Intel idei részvényenkénti profitjára vonatkozó előrejelzését és 90-ről 83 centre módosította a 2003-as pénzügyi évre vonatkozó részvényenkénti profit-prognózisát.

Niles szerint a átlagos eladási ár csökkenése és a forgalom lassulása jelentősen csökkenti majd a bruttó haszonrést, amely 53 százalékról 51 százalékra csökken majd.

Bár az elemzők 2003-ra 14 százalékos forgalomnövekedést várnak az Inteltől, Niles szerint a félvezetőgyártó bevétele csak 10 százalékkal fog növekedni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.