Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 28. 16:01

Augusztustól új internetes díjcsomagok, addig sem szűnik meg a 150 forintos kedvezmény

Az informatikai miniszter javaslatára a kormány úgy döntött, hogy központi költségvetési forrásokat biztosít a hazai internethasználat széleskörű alkalmazásának elősegítése céljából.

Az informatikai miniszter javaslatára a kormány úgy döntött, hogy központi költségvetési forrásokat biztosít a hazai internethasználat széleskörű alkalmazásának elősegítése céljából.

A kormány az internethasználók érdekében megoldást keresett a kedvezményes távközlési díjcsomagok visszavonásával keletkezett problémára. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium tárgyalást kezdett valamennyi egyetemes szolgáltatásban érintett távközlési szolgáltatóval annak érdekében, hogy az ország teljes területén közel azonos feltételek mellett legyen mindenki számára hozzáférhető az internethasználat.

A szakminisztérium kezdeményezte, hogy a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatást adjanak a kedvező internetelérési díjak kialakítása érdekében.

A MATÁV Rt-vel folytatott tárgyalások eredményeként díjcsomagok jelennek meg a hazai piacon, várhatóan 2002. augusztus 1-től. Az együttműködés eredményeként a MATÁV Rt. azt is vállalta, hogy az éjszakai 150 Ft-os kedvezményes tarifát nem szűnteti meg az új csomagok bevezetéséig.

Az augusztustól bevezetendő új MATÁV díjcsomagok:

A havi 15 órás csomag a kezdő és kis felhasználóknak ajánlott (napi 30 perc internetezést biztosít. A csomagban az internetelérés telefondíja bruttó 1550 Ft/hó (1,72 Ft/perc). A csomaghoz vásárolható internetszolgáltatás díja már az internetszolgáltatók ajánlataitól függ, várhatóan kevesebb, mint bruttó 2000 Ft lesz havonta, így összesen maximum 3500 Ft-ért lehet havonta 15 órát internetezni egy kiterjesztett kedvezményes időszakban.

A havi 40 órás csomag a közepes felhasználóknak ajánlott. A csomagban az internetelérés telefondíja bruttó 4000 Ft/hó (1,66 Ft/perc). A csomaghoz vásárolható internetszolgáltatás díja ez esetben is az internetszolgáltatók ajánlataitól függ, várhatóan kevesebb, mint bruttó 4500 Ft/hó. A havi 40 órás internetezés tehát így összesen legfeljebb 8500 Ft-ba kerül.

A Matáv a kormánnyal közösen kidolgozva augusztus 1-jével egy új, kedvezményes éjszakai internettarifát is bevezet. Minden nap 0.00 óra és 07.00 óra között a 06-51-es behívószámon folytatott internethívások díja bruttó 0,50 Ft/perc (természetesen ez a kedvezmény a 15 órás és a 40 órás csomagok előfizetőinek is automatikusan jár).

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról