Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 28. 11:23

Az Oracle9iAS nemcsak az EMEA-régióban, hanem a sebességpróbákon is jól teljesít

[NetAktív] Az Oracle Corporation, a vállalati szoftverek legnagyobb szállítója ma bejelentette, hogy Európa, a Közel-Kelet és Afrika térségében (az úgynevezett EMEA-régióban) már több mint 230 független szoftverszállító (ISV) kínálja alkalmazásait és egyedi fejlesztések megvalósítását azon az Oracle9i alkalmazáskiszolgálón, amely a nemrégiben végzett ECperf sebességpróbákon a világon az eddigi legjobb teljesítményeredményt érte el, és az ár/teljesítmény arány terén is átvette a vezetést.

[NetAktív] Az Oracle Corporation, a vállalati szoftverek legnagyobb szállítója ma bejelentette, hogy Európa, a Közel-Kelet és Afrika térségében (az úgynevezett EMEA-régióban) már több mint 230 független szoftverszállító (ISV) kínálja alkalmazásait és egyedi fejlesztések megvalósítását azon az Oracle9i alkalmazáskiszolgálón, amely a nemrégiben végzett ECperf sebességpróbákon a világon az eddigi legjobb teljesítményeredményt érte el, és az ár/teljesítmény arány terén is átvette a vezetést.

Az EMEA-régió ISV-partnerei azért támogatják az Oracle9i alkalmazásszervert, mert látják annak egyre lendületesebb piaci térhódítását. 2001 során az Oracle megháromszorozta alkalmazáskiszolgálójának ügyfélbázisát, és így világviszonylatban több mint tízezer ügyfelet tudhatott magáénak. A gyors, méretrugalmas J2EE-motort és átfogó szolgáltatáskészletet kínáló Oracle9iAS rendkívül megbízható és biztonságos platformot nyújt a kritikus üzleti alkalmazások és webszolgáltatások telepítéséhez és működtetéséhez.

Az Oracle9iAS jól kielégíti az olyan vállalatok egyre bővülő táborának igényeit, amelyek a Java nyelvet használják üzleti alkalmazásaik fejlesztéséhez és megvalósításához. Az alkalmazásszerver komoly képességű J2EE-környezetének és a webszolgáltatások integrált támogatásának köszönhetően kimagasló méretrugalmasságot és rendkívül karcsú, kis erőforrás-igényű Java-megvalósítást biztosít, bármely más vezető alkalmazásszervernél alacsonyabb memóriaigénnyel. Az Enterprise JavaBeans (EJB) komponensek, szervletek és Java Server Page-ek teljesítményét mérő Java-tesztekben következetesen túlszárnyalja más vezető cégek alkalmazáskiszolgálóinak teljesítményét.

Az új Oracle9i alkalmazáskiszolgáló segíti a független szoftverszállítókat üzleti célkitűzéseik teljesítésében azáltal, hogy támogatja a webszolgáltatások kialakulóban lévő szabványait, jobb integrációt tesz lehetővé, és a Java nyelvet, illetve a webes működést támogató innovatív gyorsítótárazási technikájával jelentősen csökkenti a nagy forgalmat bonyolító internetes üzleti alkalmazások hardverigényét.

Az Oracle9iAS nyílt szabványokra épül, és az internetes alkalmazások és tartalom fejlesztéséhez, telepítéséhez és felügyeletéhez szükséges összes fontos köztesréteg-technológiát tartalmazza. Az Oracle ügyfelei számára ez azt jelenti, hogy bármilyen internetes alkalmazásra van is szükségük -- internetes áruház, személyre szabott portál, online webszolgáltatás vagy tranzakciós üzleti alkalmazás --, az Oracle9i alkalmazáskiszolgáló segítségével biztonságosan, megbízhatóan és gazdaságosan automatizálhatják üzleti folyamataikat.

Az Oracle9iAS teljesítményeredménye 56 százalékkal jobb az IBM WebSphere, illetve 35 százalékkal jobb a BEA WebLogic alkalmazásszerverénél, ha e két versenytárs legjobb ECperf-teljesítményeredményeit vesszük alapul. Emellett az Oracle9iAS érte el a legjobb eredményt az ECperf ár/teljesítmény kategóriájában is.

Linuxon az Oracle9iAS eredménye 36 százalékkal haladja meg az IBM WebSphere legjobb Linux alatti ár/teljesítmény eredményét. A mai, új rekordot felállító ECperf-teljesítményeredmény és a nemrégiben szintén első ECperf ár/teljesítmény eredmény együttesen azt bizonyítja, hogy az Oracle9iAS kínálja a teljesítmény és az ár/teljesítmény arány legjobb párosát az üzleti alkalmazások és webszolgáltatások köztes rétegbeli infrastruktúrájának megvalósításához.

Az ECperf a Java 2 Enterprise Edition (J2EE) alapú alkalmazáskiszolgálók sebességpróbája. Ezeket ma számos helyen használják kritikus üzleti alkalmazások és webszolgáltatások üzemeltetésére. Az ECperf benchmark az olyan valós üzleti alkalmazások feldolgozási igényeit reprezentálja, mint például a rendelésfeldolgozás, készletgazdálkodás, termelésirányítás és szállítóilánc-kezelés. Az alkalmazáskiszolgálók szállítói két kategóriában teszik közzé ECperf-eredményeiket: ECperf Performance (teljesítmény) és ECperf Price/Performance (ár/teljesítmény arány).

Az ECperf teljesítményeredményei azt mutatják, milyen gyorsan készíti el egy adott konfigurációjú rendszer a bemeneti adatokból a kimenetet, míg az ECperf ár/teljesítmény aránya azt mutatja, milyen gyorsan áll elő a kimenet a rendszer teljes költségének arányában, beleértve a hardvereket, szoftvereket és a karbantartási-támogatási szolgáltatásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról