:

Szerző: roberto

2002. június 27. 22:34

Kipróbálható a KOffice irodai programcsomag 1.2-es verziójának második bétája

[KOffice.org] A KDE projekt tegnap bocsátotta ki a KOffice irodai programcsomag 1.2-es verziójának második bétáját; a végleges verzió a tervek szerint augusztusban fog megjelenni. A tegnap kiadott változat két jelentős újdonsággal szolgál. A szövegszerkesztő, a KWord ezentúl képes a lábjegyzetek kezelésére is, míg a táblázatkezelő komponens, a KSpread legfontosabb újdonsága az SQL adatbázisból való táblázatfeltöltési lehetőség. A szoftvercsomag jelenleg 56 nyelvet támogat, és a szövegszerkesztőn, valamint a táblázatkezelőn kívül tartalmaz bemutatókészítőt (KPresenter), folyamatábra-szerkesztőt (Kivio), vektorgrafikus alkalmazásokat, diagramszerkesztőt és számos egyéb apróságot is. A forráskódhoz, illetve a Mandrake és SuSE Linuxokra fordított bináris RPM csomagokhoz vezető linkek a bejelentés szövegében találhatóak.

K Desktop Environment[KOffice.org] A KDE projekt tegnap bocsátotta ki a KOffice irodai programcsomag 1.2-es verziójának második bétáját; a végleges verzió a tervek szerint augusztusban fog megjelenni. A tegnap kiadott változat két jelentős újdonsággal szolgál. A szövegszerkesztő, a KWord ezentúl képes a lábjegyzetek kezelésére is, míg a táblázatkezelő komponens, a KSpread legfontosabb újdonsága az SQL adatbázisból való táblázatfeltöltési lehetőség. A szoftvercsomag jelenleg 56 nyelvet támogat, és a szövegszerkesztőn, valamint a táblázatkezelőn kívül tartalmaz bemutatókészítőt (KPresenter), folyamatábra-szerkesztőt (Kivio), vektorgrafikus alkalmazásokat, diagramszerkesztőt és számos egyéb apróságot is. A forráskódhoz, illetve a Mandrake és SuSE Linuxokra fordított bináris RPM csomagokhoz vezető linkek a bejelentés szövegében találhatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.