Szerző: Barna József

2002. június 27. 18:03

Új vezérigazgató a gondokkal küzdő Caldera élén

[CNET] A Caldera International Ransom Love helyére Darl McBride-ot nevezte ki a cég elnök-vezérigazgatójává, valamint határozott arról is, hogy két jelentős befektető részvénytulajdonát visszavásárolja.

[CNET] A Caldera International Ransom Love helyére Darl McBride-ot nevezte ki a cég elnök-vezérigazgatójává, valamint határozott arról is, hogy két jelentős befektető részvénytulajdonát visszavásárolja.

Noha a Caldera a Linux operációs rendszert övező korai befektetési hullám haszonélvezője volt, az utóbbi időben komoly anyagi gondokkal küszködik a cég: folyamatosan csökkennek a bevételei, hosszú ideje veszteséges, ráadásul fennáll annak a veszélye is, hogy a cég papírjait a tartósan alacsony árfolyam miatt kizárják a Nasdaqról. A Caldera az április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben 15,5 millió dolláros bevétel mellett 6,6 millió dolláros, részvényenként 47 centes nettó veszteségről számolt be. Ez enyhe javulást jelent a megelőző negyedévhez képes: a január 31-én lezárult első negyedévben a cég 11 millió dolláros, azaz részvényenként 77 centes veszteséget könyvelt el.

A cég tavaly felvásárolta a Tarantellát, hogy létrehozza unixos divízióját. Azonban az akvizíció nem járt akkora haszonnal, mint azt a Caldera vezetősége eredetileg remélte. Igaz, a Unix üzletágnak köszönhetően a cég bevételei jelentősen növekedtek, hiszen a tavalyi év első negyedévében mindössze 1 millió dollár bevételt könyvelhetett el.

A cég új vezérigazgatója, Darl McBride korábban a Franklin Covey online részlegének elnöke volt. Azt megelőzően a PointServe, illetőleg az SBI and Company elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be. A most leköszönő Love a továbbiakban a Caldera UnitedLinux-beli tevékenységét felügyeli majd.

Egyben a cég azt is közölte, hogy a Tarantella és MTI Technology befektetőcégektől azok kérésére 4,1 millió dollárért visszavásárol 4,4 millió részvényt, amely a cég nyilvános papírjainak 31%-át teszi ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról