Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 28. 10:04

Az új HP OpenView szoftverfunkcióival a HP tovább erősíti szolgáltatásfelügyeleti vezető szerepét

[Mmd] A HP olyan új

[Mmd] A HP olyan új szolgáltatásfelügyeleti termékekkel és szolgáltatásokkal egészítette ki HP OpenView szoftvercsaládját, amelyekkel jobb szolgáltatások kínálhatók az IT infrastruktúra hatékonyabb kihasználása mellett.

A HP OpenView az iparág egyetlen felügyeleti szoftvere, mely lehetővé teszi a cégek számára, hogy a szolgáltatások, illetve az alapvető hang- adat- és IT-infrastruktúra felügyeletével és optimalizálásával javítsák a végfelhasználók által tapasztalt szolgáltatási színvonalat. A termék most a végfelhasználók számára értéket jelentő nagy teljesítményű új szolgáltatásszint-, webszolgáltatás- és tárolóeszköz-felügyeleti funkciókat kínál vásárlóinak.

"Vásárlóink üzletük növekedése során számos kihívással szembesülnek -- például a tárolt adatok mennyiségének robbanásszerű növekedésével, a webes szolgáltatások növekvő bonyolultságával, az elszámoltathatóság és a költségek ellenőrzésével kapcsolatos informatikai elvárásokkal" -- mondta Nora Denzel, a HP Software Global részlegének vezető alelnöke. "A HP különféle HP OpenView-termékeivel és -szolgáltatásaival segíti vásárlóit az üzlet növekedésével kapcsolatos kérdések kezelésében és abban, hogy szolgáltatásközpontú megoldásokat nyújthassanak végfelhasználóik elégedettségének növelése érdekében."

A HP OpenView szolgáltatásfelügyeleti termékei az üzemeltetésfelügyeleti termékek széles körével együtt lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy mérjék a szerződéses szolgáltatási szintekkel szembeni felhasználói elvárásokat. E termékek együttese felügyeleti eszközök átfogó készletét biztosítja a befektetések megtérülésének növeléséhez és az üzleti célok megvalósításához:

  • A HP Service Deskkel csökkenthető a szolgáltatásszint-szerződések elkészítésére és karbantartására fordított energia: a termék információt szolgáltat az elérni kívánt szolgáltatási szintekről az infrastruktúra teljesítményét és rendelkezésre állását mérő és figyelő eszközök számára.
  • A HP OpenView Network Node Manager fejlesztései akár 45 százalékkal is csökkenhetik a hálózatfelügyeleti eseményeket és segítenek a rendszergazdáknak rendkívüli mértékben felgyorsítani ezen problémák kiváltó okainak felkutatását. Ezen túl fejlesztéseket tartalmaz a topológiára, az események közötti összefüggések intelligens feltárására, a méretezhetőségre és a korrelációs szabályok karbantartására vonatkozóan.

A HP azoknak a cégeknek és szolgáltatóknak, amelyeknek a versenytársakkal szembeni előny megőrzése érdekében muszáj gyorsan alkalmazkodniuk a változásokhoz, új funkciókat fejlesztett ki, és ezekkel bővíti a HP OpenView webszolgáltatás-felügyeleti ajánlatait.

A HP OpenView szolgáltatásközpontú felügyeleti megközelítése lehetővé teszi a sokrétű webes szolgáltatások mindenre kiterjedő felügyeletéhez szükséges kapcsolódásokat: annak megjelenítésétől kezdve, hogyan függenek össze a webes szolgáltatásokat nyújtó hardveres és szoftveres részegységek, annak megértéséig, hogyan működnek a webszolgáltatásokra épülő üzleti tranzakciók, és az ezekkel összefüggő kérdések komponens-szintű diagnosztizálását.

Az alábbiakban ismertetett új termékek mind J2EE, mind .NET környezetekben maximalizálják az üzleti szempontból kritikus webes szolgáltatások teljesítményét és rendelkezésre állását:

  • A HP OpenView Transaction Analyzer az iparág első fontos megoldása, amely automatizálja a teljesítményt korlátozó szűk keresztmetszetek felderítését mind J2EE, mind .NET alkalmazás-infrastruktúrákban. A megoldás lehetővé teszi a vásárlóknak a BEA Weblogic, az IBM WebSphere és a Microsoft .NET használatát a tranzakciók aktuális útvonalának elemzéséhez és a hálózatban, szerverekben vagy alkalmazásokban rejlő szűk keresztmetszetek gyors behatárolását. Egyedülálló termékként is üzembe helyezhető, vagy teljes, mindenre kiterjedő válaszidő-figyelést és diagnózist nyújt a HP OpenView Internet Services-zel együtt.
  • A HP OpenView Smart Plug-in for webMethods az üzleti folyamatok autómatikus felderítését és karbantartását nyújtja -- minden további paraméterezés nélkül. Ezek az üzleti és szolgáltatási folyamatok összefüggésbe hozhatók az alapul szolgáló infrastruktúrával, lehetővé téve a vásárlóknak, hogy egyetlen konzolon megjelenítsék az üzleti folyamatokat és az infrastruktúrát.
  • A HP OpenView Smart Plug-in for IBM WebSphere a WebSphere környezetek részletekbe menő felügyeletére szolgál.
  • A HP OpenView Smart Plug-in for Sun(tm) ONE Web Services a Sun ONE architektúrára épülő webes szolgáltatások felügyeletét biztosítja az IT-szervezetek számára.

A HP OpenView Transaction Analyzerrel és más HP OpenView intelligens webalkalmazás-kiegészítőkkel (plug-in) -- mint a BEA WebLogic és a Microsoft .NET plug-injai -- a vásárlók most könnyedén felügyelhetik és optimalizálhatják minden iparágvezető alkalmazásszerverüket.

A HP bejelentette új, alapvető fontosságú tárolóeszköz-felügyeleti eszközeit -- a HP OpenView szoftverportfólió integráns részét --, a HP OpenView Storage Data Protectort és a HP OpenView Storage Area Managert.

A HP OpenView Storage Data Protector szoftver rendkívüli mértékben megkönnyíti az adathelyreállítást, mindezt szolgáltatásközpontú felügyeleti megközelítésben. A biztonsági mentésről a visszaállítás felé tolva el a hangsúlyt, a szoftver merevlemezes, azonnali visszaállítási funkciói lehetővé teszik a nem túl régi adatok terabájtjainak inkább percek, mint órák alatti visszaállítását, az információk folyamatos elérését biztosítva katasztrófák vagy más potenciális adatvesztéssel fenyegető helyzetek során is.

Szemben a hagyományos, kizárólag szalagos megoldásokra épülő visszaállítási eszközökkel, a HP OpenView Storage Data Protector szalagos, és merevlemezes visszaállítást is lehetővé tesz, eképpen robusztus üzletmenet-folytonosságot és kedvező árú katasztrófa-helyreállást nyújtva a különböző üzleti célok megvalósításához.

A HP OpenView Storage Area Manager figyeli és ellenőrzi a többgyártós hálózati erőforrások vagy közvetlenül csatlakoztatott tárolóeszközök, lemezes és szalagos egységek rendelkezésre állását, kihasználtságát, a tárolóeszköz-állomány költségeit és növekedését. A HP OpenView Storage Area Manager fel lett készítve az új HP, IBM, HDS és XIOtech tárolóeszközeinek, továbbá a a Brocade, a Chaparral, az Inrange, a Nishan és a Vixel belső kapcsolati eszközeinek kezelésére is.

Az elmúlt évtized során a HP a szolgáltatásfelügyelet érdekében az iparág legszélesebb körű felhasználói és partneri közösségét építette ki. A HP az új HP OpenView Solution Alliance (megoldási szövetség) -- tagokat és megoldási partnereket magában foglaló -- program bejelentésével bővíti ezt a közösséget.

A tag partnerek a HP OpenView adott pontjaira illeszkedő integrációs megoldásokat fejlesztenek, a megoldási partnerek pedig a HP OpenView-val együttműködve munkálkodnak a vásárlókat jobban szolgáló eszközök közös fejlesztésén és piacra dobásán. Ezen túl a Solution Alliance partnerek hozzáférhetnek az új integrációs termékekhez, a HP OpenView Interconnect Tools for Developers-hez és a HP OpenView Integration Guide for Developers-hez (kapcsolati eszközök, illetve integrációs útmutató fejlesztők részére).

A robusztus HP OpenView támogatási szolgáltatási portfóliója a vásárlók és a partnerek számára a szakértők és a támogatási specialisták százainak elérésével szolgálja az IT-közösséget. Az üzembehelyezési tanácsadástól kezdve, a megoldás-optimalizáláson át a külső gyártók támogatásáig a HP OpenView támogatási szolgáltatási csoportja a lehetőségek teljes választékát kínálja világszerte, több mint ötven válaszközponttal és 500 támogató mérnökkel. A HP továbbá új és javított online, megelőző jellegű és a partnereknek szóló támogatási szolgáltatásokat is bejelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról