Szerző: Barna József

2002. június 27. 09:14

Az Oracle University kiterjeszti hivatalos szakmai képesítési programját az EMEA régióra

[NetAktív] Az Oracle bejelentette, hogy az Oracle University mától két új tanfolyamsorozatot kínál az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) alkalmazáskiszolgálóval és a Java-technológiával kapcsolatos oktatáshoz, valamint kibővíti az Oracle University hivatalos szakértői képesítési és képzési programját, amelynek célja az egyéni szakértők és szervezetek felkészítése az Oracle-szoftverek optimális telepítésére és működtetésére.

[NetAktív] Az Oracle bejelentette, hogy az Oracle University mától két új tanfolyamsorozatot kínál az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) alkalmazáskiszolgálóval és a Java-technológiával kapcsolatos oktatáshoz, valamint kibővíti az Oracle University hivatalos szakértői képesítési és képzési programját, amelynek célja az egyéni szakértők és szervezetek felkészítése az Oracle-szoftverek optimális telepítésére és működtetésére.

A független szakértők által nemrégiben közzétett jelentések azt mutatják, hogy az Oracle9i alkalmazáskiszolgáló (Oracle9iAS) egyre nagyobb és hangsúlyosabb szerephez jut az alkalmazáskiszolgálók piacán, amelynek nagysága az IDC piacelemző cég előrejelzése szerint 2006-ra eléri a 4,4 milliárd dollárt. Az IDC, az Oracle felhasználóit tömörítő International Oracle Users Group (IOUG) és más vezető piacelemző cégek jelentései, valamint ügyfeleink gyorsan növekvő köre mind azt erősítik meg, hogy az Oracle 9iAS a leggyorsabban terjedő megoldás az alkalmazáskiszolgálók piacán.

A két új tanfolyam elvégzésével a webadminisztrátorok és Java-fejlesztők olyan eszközökhöz és képzettséghez jutnak, amelyek az Oracle legújabb termékei, az Oracle9iAS 2. változata és az Oracle 9i JDeveloper fejlesztőeszköz optimális használatához szükségesek. A rendszergazdák és felhasználók elsajátíthatják az Oracle9iAS eredményes alkalmazását, a fejlesztők pedig olyan ismereteket szereznek, amelyekkel a Java alapú webes fejlesztések élvonalában maradhatnak. A tanfolyamok mindent lefednek, amire az informatikai szakembereknek szükségük lehet, az alapszintű bevezetéstől a J2EE-szabvány legnépszerűbb komponensein keresztül (mint például a szervletek és JSP-k), egészen a Java nyelvű üzleti komponensek (BC4J) révén történő alkalmazásfejlesztésig. A tanfolyamok keretében a résztvevők azt is áttekintik, hogyan lehet a JDBC és SQLJ technológiák segítségével biztosítani a kapcsolatot a Java-programok és az adatbázisok között.

Az összes tanfolyam angol nyelvű, és e hónaptól kezdve nemzetközi viszonylatban elérhetőek, kivéve a csak júliustól hozzáférhető Oracle9i: Access the Database with Java and JDBC című tanfolyamot. (További információ itt).

Míg egyes szakmai képesítési programok iránt világszerte csökkenőben az igény, a hivatalos Oracle-szakértői program az egész világon, így az EMEA-régióban is egyre népszerűbb, hiszen a piac egyre több okleveles Oracle-szakértőt igényel. Tavaly az Oracle University több mint 26 ezer oklevelet nyújtott át vizsgázott hallgatóinak a kelet-közép-európai térségben, ami az előző évhez képest 21%-os növekedést jelent. A területileg kiterjesztett képzési program könnyebben elérhetővé teszi az Oracle9i-képesítést, és ennek eredményeképp egyre több képzett Oracle-szakember lesz a térségek munkaerőpiacán. Az Oracle University, az Oracle oktatási szakintézeteként, jelenleg három hivatalos képesítési szintet kínál.

  • Az első szint az Oracle Certified Associatet (OCA), melynek megszerzéséhez két vizsgát kell sikeresen letenni.
  • A következő lépcsőfok az Oracle Certified Professional (OCP), egy nemzetközileg elismert oklevelet nyújtó képzés, amelyben a világ legkülönbözőbb országaiból több mint 130 ezren vesznek részt.
  • A harmadik szint pedig az Oracle Certified Master (OCM), egy új, haladó szintű képesítés az (OCP) szintű szakemberek "krémjének" továbbképzésére, és amelyhez a hallgatónak helyszíni gyakorlati vizsgát kell letennie az Oracle University valamelyik oktatóközpontjában.

A képesítési szintekhez olyan tantervek és tananyagok tartoznak, amelyek kidolgozásánál a cél a piac igényeinek való megfelelés volt, illetve a hivatalos Oracle-szakértői képesítés előnyeinek egy szélesebb közönség számára való biztosítása.

Az Oracle University 2001-ben elnyerte az amerikai National Alliance of Business (országos üzleti szövetség) tekintélyesnek számító "Az év vállalati egyeteme" díját. Az Oracle University online elérésű, tantermi és vegyes oktatási programjainak széles választéka kiválóan igazodik a hallgatók időbeosztásához, illetve pénzügyi és utazási lehetőségeihez, és a pályafutásukat előmozdító képességeket és szakértelmet nyújt számukra. Az Oracle University online oktatási termékeire szerte a világon több mint 150 ezren fizettek elő. Oktatási programjainak keretében évente 670 ezer hallgatót és több mint 130 ezer okleveles Oracle-szakértőt képeznek ki. (További információ itt).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról