Szerző: roberto

2002. június 26. 21:23

Ottawában jelentették be a GNOME 2 desktop első kiadását

[GNOME.org, GTK.org] Az Ottawai Linux-találkozón (Ottawa Linux Symposium) a GNOME Foundation bejelentette a GNOME 2 grafikus munkakörnyezet első kiadását. Miguel de Icaza, a GNOME Foundation elnöke, és a Ximian Inc. műszaki vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a GNOME 2 projektnek kettős célja volt, egyrészt a fejlesztői produktivitás növelése, másrészt a nagyszerű felhasználói élmény biztosítása. Az eredmény egy elegáns, új, többplatformos környezet minden felhasználói réteg számára.

GNOME Desktop[GNOME.org, GTK.org] Az Ottawai Linux-találkozón (Ottawa Linux Symposium) a GNOME Foundation bejelentette a GNOME 2 grafikus munkakörnyezet első kiadását. Miguel de Icaza, a GNOME Foundation elnöke, és a Ximian Inc. műszaki vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a GNOME 2 projektnek kettős célja volt, egyrészt a fejlesztői produktivitás növelése, másrészt a nagyszerű felhasználói élmény biztosítása. "Az eredmény egy elegáns, új, többplatformos környezet" minden felhasználói réteg számára.

Az X Window System-re épülő GNOME környezet a GNU/Linux platformon kívül Solaris, HP-UX, BSD és Darwin (MacOS X) rendszereken is futtatható. Az új GNOME a grafikus felhasználói felületek készítéséhez használt GTK+ lib 2-es verzióját használja, amely a szokásos GLib-en kívül újabb rendszerkönyvtárakat is igényel. A szövegkezelés és fontrenderelés feladata a GTK+ 2-es verziójától kezdve a Pango nevű libre hárul, míg az ATK a kisegítő lehetőségek (pl. alternatív be- és kimeneti eszközök használatának) GTK-n keresztüli könyvtárszintű megvalósításáért felel.

A GNOME 2 forráskódja és a különféle operációs rendszerekhez fordított bináris csomagok a www.gnome.org-ról kiindulva tölthetőek le.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról