Szerző: Barna József

2002. június 26. 15:59

A Soltek a világon elsőként jelentette be VIA P4X400 chipkészletes alaplapját

A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy megkezdte SL-85ERV(-L) típusjelű alaplapjainak forgalmazását. A lap különlegessége, hogy a hivatalosan még be sem jelentett VIA P4X400 lapkakészletre épül.

[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy megkezdte SL-85ERV(-L) típusjelű alaplapjainak forgalmazását. A lap különlegessége, hogy a hivatalosan még be sem jelentett VIA P4X400 lapkakészletre épül.

Amint arról többször hírt adtunk, a VIA P4X400 támogatja a 400 és 533 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat, valamint képes a DDR400 tervezetnek megfelelő memóriamodulok kezelésére. Újdonság továbbá, hogy a chipkészlet támogatja a 8x AGP felületre illeszkedő videokártyákat, 8x V-Link kapcsolat köti össze a north és south bridge-et, valamint immár a VT8235 south bridge jár hozzá.

Érdekesség, hogy a Soltek egyelőre csupán a DDR333 szabványú memóriák támogatását tünteti fel a termékleírásban. Azonban kellemes meglepetés, hogy a cég a laphoz mellékel egy saját gyártmányú, Xabre 400 chipes videokártyát, mellyel a piacon egyedül használható ki a 8x AGP minden előnye, ha egyáltalán van ilyen.

Az alaplap a videokártyával együtt a cég sajtóközleménye szerint azonnal megvásárolható. Áráról azonban egyelőre nem áll rendelkezésünkre információ.

a címlapról