:

Szerző: Barna József

2002. június 25. 19:34

Az IBM bejelentette belépő szintű Unix-szervereit

Amint azt ipari források előre jelezték, az IBM ma bejelentette Power4 processzorral szerelt, belépő szintű Unix-szervereit. A pSeries 630 sorozat két modellje 1-4 processzort támogat, és minden kétséget kizáróan az IBM által kínált Power4 alapú szerverek közül a legolcsóbb megoldásnak számít.

[HWSW] Amint azt ipari források előre jelezték, az IBM ma bejelentette Power4 processzorral szerelt, belépő szintű Unix-szervereit. A pSeries 630 sorozat két modellje 1-4 processzort támogat, és minden kétséget kizáróan az IBM által kínált Power4 alapú szerverek közül a legolcsóbb megoldásnak számít.


A pSeries 630 6C4 és 6E4

Amint az várható volt, a cég a processzorok számának csökkentésével volt képes lejjebb tornászni 64 bites Power4-szervereinek árát. Mind a rack kivitelű 6C4, mind pedig a deskside formátumú 6E4 1-4 darab 1 GHz-es Power4 processzorral rendelhető. A CPU-k egy maximum két processzort fogadni képes kártyán foglalnak helyet (értelemszerűen a kártyabővítő-helyekből kettő áll rendelkezésre), amelyen 32 Mbyte harmadszintű gyorsítótár kapott helyet. A memóriafoglalatok szintén a processzorkártyán találhatóak: egy kártyára maximum 8 Gbyte memória helyezhető.

A vállalat elsősorban a költséghatékony, ám nagyteljesítményű Unix-szerverek piacán kíván versenybe szállni az új modellekkel, melyek a Power3-II processzorra épülő pSeries B80 és 270 leváltására szolgálnak. Mindkét termék ősszel lesz megvásárolható, mind a 6C4, mind pedig a 6E4 12 495 dolláros induló áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.