:

Szerző: Barna József

2002. június 25. 17:02

A Prudential a Hammerrel kapcsolatos pozitív hírek hatására megemelte az AMD besorolását

[Dow Jones] A Prudential Securities elemzőcég félvezetőipari cégekkel foglalkozó elemzője, Hans Mosesmann ma megemelte az Advanced Micro Devices (AMD) értékpapírjainak besorolását a megtart kategóriáról vétel-re, valamint 10 dollárról 12 dollárra növelte a papírok 12 hónapos irányárát. Mosesmann a részvények jelenlegi értéke és a cég következő generációs Opteron processzorával kapcsolatos pozitív hírek hatására javított az AMD besorolásán.

[Dow Jones] A Prudential Securities elemzőcég félvezetőipari cégekkel foglalkozó elemzője, Hans Mosesmann ma megemelte az Advanced Micro Devices (AMD) értékpapírjainak besorolását a "megtart" kategóriáról "vétel"-re, valamint 10 dollárról 12 dollárra növelte a papírok 12 hónapos irányárát. Mosesmann a részvények jelenlegi értéke és a cég következő generációs Opteron processzorával kapcsolatos pozitív hírek hatására javított az AMD besorolásán.

Jelentésében az elemző kiemelte, hogy egy nem megnevezett, jelentős OEM számítógépgyártó cégtől kapott visszajelzések "meglepően derűlátóak" az Opteron processzor teljesítményével kapcsolatban. Hozzátette, hogy egyéb ipari források is arról számoltak be, hogy az Opteron valóban komoly kihívást jelenthet majd az Intel számára.

Mosesmann azt is megjegyezte, hogy mivel az Opteron forgalmazása leghamarabb az év legvégén, de inkább a jövő év elején esedékes, meglepte e korai pozitív reakció, ami arra utalhat, hogy az AMD a vártnál gyorsabb ütemben halad a termék fejlesztésével.

Amint arról beszámoltunk, az AMD Hammer integrált DDR memóriavezérlőt tartalmaz, a cég által kifejlesztett HyperTransport pont-pont technológiát kihasználva kommunikál az alaplapi vezérlőchipekkel és a többi processzorral, valamint 0,13 mikronos silicon-on-insulator (SOI) gyártástechnológiával készül a cég drezdai Fab 30-as gyárában.

A Hammer első változata, az asztali számítógépekbe szánt nyolcadik generációs Athlon (korábban ClawHammer) processzor várhatóan ez év negyedik negyedévében jelenik meg 3400+ (2 GHz) modellszámozással. Az AMD útiterve szerint még 2003 első negyedévében követi ezt a 4000+ jelölésű változat, míg a többprocesszoros szerverekbe szánt Opteron (korábban SledgeHammer) megjelenése a jövő év első félévében esedékes.

Az AMD hivatalos sajtóanyagai szerint a K8 az Athlonhoz képest 20-25%-ot profitál az integrált memóriavezérlő alkalmazásából, míg további 5%-ot az architekturális fejlesztésekből.

Az AMD-papírok a kereskedési nap közepén 2,99%-os emelkedés után 8,96 dolláron cseréltek gazdát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.