Szerző: Barna József

2002. június 25. 15:51

A világ legnagyobb merevlemezét mutatta be a Western Digital

A Western Digital ma jelentette be, hogy piacra dobja Caviar merevlemez-családjának legújabb modelljeit, melyek jellemzője, hogy nagy adatsűrűségű, 60 Gbyte tárolókapacitással rendelkező tányérokat használnak. Talán nem véletlen, hogy a WD a mai napra időzítette bejelentését, hiszen -- amint arról beszámoltunk -- a rivális Seagate éppen tegnap számolt be arról, hogy az iparágban elsőként kezdi meg a 60 Gbyte-os tányérokkal szerelt Barracuda ATA V meghajtóinak szállítását. A WD, ha már e tekintetben első nem lehetett, gigászi tárkapacitású termékekről adott hírt.

[HWSW] A Western Digital ma jelentette be, hogy piacra dobja Caviar merevlemez-családjának legújabb modelljeit, melyek jellemzője, hogy nagy adatsűrűségű, 60 Gbyte tárolókapacitással rendelkező tányérokat használnak. Talán nem véletlen, hogy a WD a mai napra időzítette bejelentését, hiszen -- amint arról beszámoltunk -- a rivális Seagate éppen tegnap számolt be arról, hogy az iparágban elsőként kezdi meg a 60 Gbyte-os tányérokkal szerelt Barracuda ATA V meghajtóinak szállítását. A WD, ha már e tekintetben első nem lehetett, gigászi tárkapacitású termékekről adott hírt.


Nem kell többé kaviár?

A nagyobb tárolókapacitású tányéroknak köszönhetően a cég ugyanis az eddig 120 Gbyte-os méretig elérhető, EIDE felületre illeszkedő Caviar sorozatot 120-tól 200(!) Gbyte-ig terjedő modellekkel bővítette. A 200 Gbyte-os gigász, a sorozat egyéb tagjaihoz hasonlóan, 7200 rpm-mel pörgő tányérokat tartalmaz. A cég sajtóosztályának kapkodására utaló jel, hogy az új modellekről részletes adatok (így a cache mérete és az átlagos adatelérési idő) nem kerültek napvilágra.

A 60 Gbyte-os tányérokkal szerelt Caviar modellek júliusban kerülnek a boltok polcaira.

a címlapról