Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 25. 09:51

Hatvan nappal hosszabbított versenyhivatali vizsgálat a UPC ügyében

A HWSW értesülései szerint hatvan nappal meghosszabbította a vizsgálati időszakot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) abban az eljárásban, melyet a UPC -vel kapcsolatos ügyben folytat.

[HWSW] A HWSW értesülései szerint hatvan nappal meghosszabbította a vizsgálati időszakot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) abban az eljárásban, melyet a UPC-vel kapcsolatos ügyben folytat.

Mint lapunkban korábban beszámoltunk róla, 2002 januárjában egy budapesti magánszemély beadványában sérelmezte a főváros XIII. kerületében kialakult helyzetet, ahol a korábbi kábeltévés internetszolgáltatónak, a TVNET-nek a szerződés lejárta miatt ki kellett vonulnia a területről, s valamennyi kábeltévés ügyfele -- mintegy négyszáz kerületi előfizető -- a UPC-hez került. A GVH márciusban hozott határozata szerint valószínű, hogy a UPC megsértette a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényt, ezért versenyfelügyeleti eljárást indított a szolgáltató ellen.

Az eljárás lefolytatására 180 nap áll a GVH rendelkezésére, ám a hivatal munkatársának tájékoztatása szerint a vizsgálati szak hatvan napos meghosszabbítására került sor. A vizsgálat lezárultával az ügy a Versenytanács elé kerül, amely határozatában állapítja majd meg, hogy történt-e jogsértés.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról