Szerző: Barna József

2002. június 24. 21:48

Az első Parhelia-teszt, egyelőre német nyelven

[MatroxUsers] Noha hivatalosan csak holnap jelenhetne meg teszt a Matrox Parhelia-512 chipre épülő első videokártyákról, nem meglepő módon néhány leleményes felhasználó rátalált a Toms Hardware oldalain a holnapra datált, a kártya teljesítményét részletesen bemutató -- egyelőre csupán német nyelven olvasható -- cikk linkjére. Amint az várható volt, nem a Parhelia a piac leggyorsabb kártyája.

[MatroxUsers] Noha hivatalosan csak holnap jelenhetne meg teszt a Matrox Parhelia-512 chipre épülő első videokártyákról, nem meglepő módon néhány leleményes felhasználó rátalált a Tom's Hardware oldalain a holnapra datált, a kártya teljesítményét részletesen bemutató -- egyelőre csupán német nyelven olvasható -- cikk linkjére. Amint az várható volt, nem a Parhelia a piac leggyorsabb kártyája.

A Parhelia-512 nem képes tartani a lépést az NVIDIA GeForce4 Ti-vel. Még azt a matroxos érvelést figyelembe véve sem, mely szerint a Parhelia ereje a lehető legjobb képminőség melletti teljesítményben rejlik. Anizotropikus szűrést használva sem képes a kártya megszorongatni a GeForce4 Ti4600-at. Egyedül a valóban kiváló minőséget biztosító Fragment Anti-Aliasing tűnik versenyképesnek.

Ami az ATI-t illeti, a Parhelia nagyjából fej-fej mellett teljesít a 128 Mbyte-os Radeon 8500-zal a legtöbb tesztben, ami azonban annak a tükrében, hogy az ATI kártyája feleannyiba kerül, mint a Matroxé, nem igazi dicsőség. Így tehát elmondhatjuk, hogy a Parhelia nem a leggyorsabb 3D-s kártya a piacon...

A teljes cikk a Tom's Hardware oldalain olvasható.

Frissítés: amint az várható volt, az oldal üzemeltetői elköltöztették az óvatlanul elhelyezett cikket a fenti linkről. Addig is, amíg élesítésre nem kerül a teszt, egy elmentett grafikont mutatunk be olvasóinknak:

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról