Szerző: roberto

2002. június 24. 19:55

A francia hivatalokat Mandrake Linux fogja kiszolgálni

[MandrakeSoft] A párizsi székhelyű MandrakeSoft az elmúlt hét végén kiadott sajtóközleményében arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a Francia Közbeszerzési Hivatal (Union des Groupements dAchats Publics, UGAP) pályázatának nyerteseként a következő két évben Linux-alapú szerverszoftverekkel láthatja el a francia kormányhivatalokat, minisztériumokat. A Linux intézményi használata Franciaországban eddig sem volt ismeretlen, a Kulturális Minisztérium, a Francia Légierő és a France Telecom jelenleg is használ különféle Mandrake termékeket.

Mandrake[MandrakeSoft] A párizsi székhelyű MandrakeSoft az elmúlt hét végén kiadott sajtóközleményében arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a Francia Közbeszerzési Hivatal (Union des Groupements d'Achats Publics, UGAP) pályázatának nyerteseként a következő két évben Linux-alapú szerverszoftverekkel láthatja el a francia kormányhivatalokat, minisztériumokat. A Linux intézményi használata Franciaországban eddig sem volt ismeretlen, a Kulturális Minisztérium, a Francia Légierő és a France Telecom jelenleg is használ különféle Mandrake termékeket.

Jacques Le Marois, a MandrakeSoft elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy cége ugyan nemzetközileg is ismert, de számukra roppant fontosak a hazai eladások, ezért jelentős az UGAP-pal most megkötött szerződés, amely biztos piacot jelent a cégnek.

Nem Franciaország az egyetlen, ahol állami szinten is szorgalmazzák a Linux használatát, a közelmúltban Németországból és Tajvanból is hasonló kezdeményezésekről érkeztek hírek.

a címlapról