Szerző: roberto

2002. június 24. 18:10

Megjelent a Yellow Dog Linux 2.3-as verziója

[Terra Soft Solutions] A coloradói Terra Soft Solutions kiadta a Yellow Dog Linux 2.3-as verzióját. A Red Hat Linux 7.2-es, és az RPM csomagkezelő 4.0.3-as verziójára épülő disztribúció különlegessége, hogy csak PowerPC platformra készül el, és az Apple által már nem támogatott régi Macintoshokba is új életet képes lehelni.

Yellow dog Linux[Terra Soft Solutions] A coloradói Terra Soft Solutions kiadta a Yellow Dog Linux 2.3-as verzióját. A Red Hat Linux 7.2-es, és az RPM csomagkezelő 4.0.3-as verziójára épülő disztribúció különlegessége, hogy csak PowerPC platformra készül el, és az Apple által már nem támogatott régi Macintoshokba is új életet képes lehelni.

A friss verzió (az egyébként még hivatalosan ki sem adott) 2.4.19-es kernelen fut, és többek közt tartalmazza a Debianból már jól ismert apt-get RPM csomagkezelőhöz szabott változatát, a CUPS nyomtatószoftvert, az OpenOffice 1.0-át, a Mozilla 0.9.9-es és a Galeon 1.2-es verzióját, valamint számtalan egyéb szoftvercsomagot.

Grafikus alaprendszerként az XFree86 4.2-es verziója szolgál, amelyhez a GNOME 1.4-es és a KDE 3.0.1-es munkakörnyezetek egyaránt elérhetőek. A három telepítő CD-ből álló szoftverkészlet terméktámogatás nélkül 30 dollárba, terméktámogatással pedig 60 dollárba kerül.

a címlapról