Szerző: roberto

2002. június 23. 12:36

Vlagyimir Putyin betörésbiztos webszervere

[Reuters, LinuxToday] Csütörtökön indították el nyilvánosan is Oroszország elnökének új webszerverét. A www.president.kremlin.ru címet kiszolgáló szerver a hírek szerint csaknem teljesen betörésbiztos, a Reuters hírügynökség információi szerint már a cím nyilvánosságra hozatala után egy nappal 96 sikertelen betörési kísérletet jegyeztek fel a site üzemeltetői, és csak az első napon körülbelül félmilló internetező volt kíváncsi Vlagyimir Putyin új weboldalaira.

Apache[Reuters, LinuxToday] Csütörtökön indították el nyilvánosan is Oroszország elnökének új webszerverét. A www.president.kremlin.ru címet kiszolgáló szerver a hírek szerint csaknem teljesen betörésbiztos, a Reuters hírügynökség információi szerint már a cím nyilvánosságra hozatala után egy nappal 96 sikertelen betörési kísérletet jegyeztek fel a site üzemeltetői, és csak az első napon körülbelül félmilló internetező volt kíváncsi Vlagyimir Putyin új weboldalaira.

A site felállítása és tartalommal való feltöltése 10 hónapig tartott, a feladatot egy moszkvai cég végezte el. A Netcraft adatai szerint az államfői oldalakat Red Hat Linux és Apache webszerver működteti.

A hír megjelenése után derült ki, hogy a president.kremlin.ru (194.226.80.159) mögött FreeBSD dolgozik, a webszerver viszont tényleg Apache.

a címlapról