:

Szerző: roberto

2002. június 23. 12:04

Megjelent a Slackware Linux 8.1

[Slackware.com] Megjelent a 2002-es év első Slackware disztribúciója. A Slackware Linux 8.1-es kiadása a legújabb szoftverekből épül fel, köztük a GNOME 1.4.1-es és a KDE 3.0.1-es grafikus környezetekkel, valamint a Mozilla 1.0-val. A rendszer a 2.4.18-as kernelre, a glibc 2.2.5-ös változatára és az XFree86 4.2.0-ra épül. A disztribúció különlegessége -- az előző változatokhoz hasonlóan -- épp abban rejlik, hogy nem különleges, a csomagok a legtöbb esetben a programok eredeti szerzőinek az útmutatói szerint szerint lettek összeállítva.

Slackware Linux[Slackware.com] Megjelent a 2002-es év első Slackware disztribúciója. A Slackware Linux 8.1-es kiadása a legújabb szoftverekből épül fel, köztük a GNOME 1.4.1-es és a KDE 3.0.1-es grafikus környezetekkel, valamint a Mozilla 1.0-val. A rendszer a 2.4.18-as kernelre, a glibc 2.2.5-ös változatára és az XFree86 4.2.0-ra épül. A disztribúció különlegessége -- az előző változatokhoz hasonlóan -- épp abban rejlik, hogy nem különleges, a csomagok a legtöbb esetben a programok eredeti szerzőinek az útmutatói szerint szerint lettek összeállítva.

Újdonság, hogy az alapértelmezett nyomtatásisor-kezelő az LPRng lett, ugyanakkor megtalálható a rendszerben az egyre népszerűbb, teljes nyomtatási szolgáltatást nyújtó CUPS csomag is. Az alapértelmezett C fordító továbbra is a GCC 2.95.3-as verziója. Érdemes megemlíteni, hogy a Slackware összeállítói példátlan gyorsasággal reagáltak az Apache webszerver e héten kiderült biztonsági hibájára, ugyanis a disztribúció már az 1.3.26-os verziót tartalmazza.

A Slackware új, 4 darab CD-ből álló készletének az ára 40 dollár, a megrendeléseket a store.slackware.com-on lehet feladni, a szabadon letölthető verziót pedig az slackware.com/getslack oldalon közzétett tükörszerverek valamelyikéről szerezhetjük be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.