Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 22. 11:55

Mégis maradnak az internetes kedvezmények?

[ Magyar Hírlap - HWSW] Más néven ugyan, de mégis megmaradhatnak az internetes kedvezmények -- adta hírül a Magyar Hírlap . Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium még július 1. előtt megkeresi a távközlési szolgáltatókat szerződésajánlatával, melynek értelmében a tárca támogatná a Mindenkinek és a 150 forintos kedvezményekhez hasonló struktúrájú kedvezményes díjcsomagok kialakítását.

[Magyar Hírlap - HWSW] Más néven ugyan, de mégis megmaradhatnak az internetes kedvezmények -- adta hírül a Magyar Hírlap. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium még július 1. előtt megkeresi a távközlési szolgáltatókat szerződésajánlatával, melynek értelmében a tárca támogatná a Mindenkinek és a 150 forintos kedvezményekhez hasonló struktúrájú kedvezményes díjcsomagok kialakítását.

A bejelentés azért is meglepő, mert másfél héttel ezelőtt az eDemokrácia Klub rendezvényén Kovács Kálmán miniszter határozotan kijelentette, hogy nem gondolkodnak a kedvezményes díjcsomagok állami támogatásán, ehelyett olyan piaci verseny kialakítására törekszenek, mely rákényszerítené a távközlési szolgáltatókat a kedvezményes internetes díjcsomagok ismételt bevezetésére. A miniszter által felvázolt elképzelés egy igen távoli időpontot sejtetett az internethívások távközlési kedvezményeinek visszaállítására. A Magyar Hírlap értesülése szerint azoban a még ebben a hónapban érvénybe lépő megállapodások lehetőséget teremtenek a Matávnak arra, hogy presztízsveszteség nélkül kivonuljan a július 1-től megszüntetendő kedvezmények kapcsán kialakult kellemetlen helyzetből.

Az internetezők érdekeinek védelmére alakult NETÉRT egyesület június 24-én, hétfőn tárgyal a Matáv illetékeseivel -- derült ki az egyesület hírleveléből. A megbeszélésen a Mindenkinek és a 150 forintos kedvezmények helyett kínálható olcsóbb internetes távközlési tarifákról lesz szó. Az egyesület éppen a közelmúltban adott ki nemzetközi sajtóközleményt, melyben a kedvezmény-megszűnések miatt kialakult helyzetre kívánják ráirányítani az európai és amerikai sajtó figyelmét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról