Szerző: Barna József

2002. június 21. 21:30

A Creative a jövőben is forgalmaz NVIDIA chipes videokártyákat

Amint arról tegnap beszámoltunk, az interneten feltűntek fotók a 3Dlabs P10 vizuális processzort alkalmazó videokártyákról. Minthogy a 3Dlabs akvizícióját nemrég fejezte be a Creative Labs., ez utóbbi cég képviselőjét kérdeztük arról, hogy várható-e a közeljövőben változás a cég által forgalmazott kártyák GPU-inak márkaösszetételében, illetőleg hogy a Creative tervezi-e, és ha igen, mikor, P10-re épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyák megjelentetését.

[HWSW] Amint arról tegnap beszámoltunk, az interneten feltűntek fotók a 3Dlabs P10 vizuális processzort alkalmazó videokártyákról. Minthogy a 3Dlabs akvizícióját nemrég fejezte be a Creative Labs., ez utóbbi cég képviselőjét kérdeztük arról, hogy várható-e a közeljövőben változás a cég által forgalmazott kártyák GPU-inak márkaösszetételében, illetőleg hogy a Creative tervezi-e, és ha igen, mikor, P10-re épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyák megjelentetését.


3Dlabs Wildcat VP (Fotó: MyHard)

Riccardo de Rinaldini, a cég közép-európai szóvivője lapunknak elmondta, hogy a jövő hét elején a cégen belül továbbra is önállóan működő 3Dlabs bejelenti professzionális felhasználóknak szánt Wildcat VP kártyáját, mely a P10 vizuális processzorra épül. A Creative ugyanakkor egyelőre csupán mérlegeli, hogy milyen lehetőségek rejlenek a valóban innovatív grafikus processzor otthoni felhasználóknak szánt változatainak piacra dobásában. A cégnek meggyőződése, hogy egyedülálló programozhatóságának köszönhetően a P10 versenyképes termék lehet az otthoni felhasználók körében is, de jelenleg még konkrét terméktervek nem készültek.

Függetlenül attól, hogy a Creative miként dönt a P10 alkalmazásával kapcsolatban, a cég a közeljövőben is törekedni fog arra, hogy más gyártók termékeit is kínálja. Rinaldini hozzátette, hogy mivel a cég GeForce4-sorozata rendkívül sikeres Európában, sőt Nagy-Britanniában a kiskereskedelemben értékesített videokártyák toplistáját is vezeti, rövidtávon semmiképpen sem kívánnak lemondani az NVIDIA chipes termékek gyártásáról. S minthogy a cég a múltban is gyakorta forgalmazott több gyártó (így a 3dfx, S3, NVIDIA, Cirrus Logic, 3Dlabs stb.) chipjeire épülő kártyákat, feltehetően a jövőben sem változik meg e stratégia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról