:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 09:15

Részletes AMD termékterv 2003 végéig

Az AMD honlapján található termékterv eléggé elnagyoltan mutatja be a vállalat közeljövőben megjelent processzorait, azonban most egy prezentáció részeként közzétett roadmapen sok apró részletre is fény derült.

Az AMD honlapján található termékterv eléggé elnagyoltan mutatja be a vállalat közeljövőben megjelent processzorait, azonban most egy prezentáció részeként közzétett roadmapen sok apró részletre is fény derült.

Amint az látható, a június eljén megjelent Thoroughbred magos Athlon XP 2200+ processzort a harmadik negyedév során követi a 2400+ modell és a negyedik negyedévben a cég még egy 2800+ változatot is piaca kíván dobni. Ez utóbbi processzor minden bizonnyal a Barton magon alapul majd, amely 512 Kbyte másodszintű cache-t tartalmaz.

A ClawHammer magos nyolcadik generációs Athlon megjelenését továbbra is a negyedik negyedévre várja az AMD, azonban érdemes megjegyezni, hogy csupán formális bejelentésre számíthatunk: a vállalat vezetői többször is elmondták, hogy az új Athlonra épülő számítógépek piaci premierje 2003 első negyedévében esedékes.

Az gyakorlatilag teljesen bizonyos, hogy a ClawHammer esetében az AMD teljesen más teljesítményjelző számokat alkalmaz majd, mint az Athlon XP-nél, azonban hogy ezeket mi alapján határozza meg, azt egyelőre nem tudni. Az Athlon 3400+ valódi órajele egyelőre nem ismert, noha Jerry Sanders, az AMD igazgatótanácsának elnöke szerint a processzorok bemutatásukkor legalább 2 GHz-en üzemelnek majd.

2003 első félévében az AMD piacra dobja a 4000+ jelölésű ClawHammer processzorát, amelyet a második félévben az immáron 0,09 mikronos csíkszélességű gyártástechnológiával készülő 4400+ változat követ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.