Szerző: Barna József

2002. június 19. 16:20

A jövőben Ázsiában is készülnek VisionTek videokártyák

Az egyesült államokbeli VisionTek tegnap jelentette be, hogy a cég expanziós stratégiája következtében megnövekedett kereslet kielégítése érdekében megnyitotta első Amerikán kívüli gyártóüzemét.

[HWSW] Az egyesült államokbeli VisionTek tegnap jelentette be, hogy a cég expanziós stratégiája következtében megnövekedett kereslet kielégítése érdekében megnyitotta első Amerikán kívüli gyártóüzemét.

A cég eddig kizárólag Észak-Amerikában állította elő videokártyáit és újabban optikai meghajtóit, azonban részben az igények zökkenőmentes kielégítése, részben pedig a termelési költségek csökkentése érdekében egy meg nem nevezett ázsiai céggel kötött gyártási megállapodást. A high-end grafikus kártyák továbbra is Észak-Amerikában készülnek, azonban a kifutóban lévő, belépő szintű termékek gyártását átvállalja a cég távol-keleti partnere.

Mark Polinsky, a cég elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: "Az elmúlt évben robbanásszerű növekedést értünk el. Az európai piacra történő belépésünknek és az észak-amerikai kiskereskedelmi piacon betöltött vezető helyünknek köszönhetően jelentősen megnőtt az általunk forgalmazott grafikus kártyák iránti kereslet. Olyannyira, hogy szükségessé vált egy tengeren túli gyártópartner bevonása is."

Amint arról korábban beszámoltunk, a VisionTek ez év elején nyitotta meg európai irodáit, és a vállalat ambíciói közé tartozik, hogy a videokártyák piacán a tengerentúlon elért sikereit kontinensünkre is exportálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról