:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 19. 09:28

Egyesült Vivendi

[ Napi Gazdaság ] Egyesíti magyarországi kommunikációs leányvállalatait a Vivendi. A két évvel ezelőtt profil szerint szétválasztott önálló gazdasági társaságokat a tervek szerint a V-fon Rt.-be integrálja a cég, mely Vivendi Telecom Hungary Rt. néven folytatja majd tevékenységét -- adta hírül a Napi Gazdaság .

Vivendi[Napi Gazdaság] Egyesíti magyarországi kommunikációs leányvállalatait a Vivendi. A két évvel ezelőtt profil szerint szétválasztott önálló gazdasági társaságokat a tervek szerint a V-fon Rt.-be integrálja a cég, mely Vivendi Telecom Hungary Rt. néven folytatja majd tevékenységét -- adta hírül a Napi Gazdaság.

Az összesen 9 koncessziós primer körzetet lefedő távközlési vállalat a V-fon Rt. révén telefonszolgáltatásokat, a V-Net Kft. országosan elérhető internetszolgáltatást, míg a V-com -- szintén országos -- adatátviteli szolgáltatást kínáló vállalatként működik jelenleg. Az integráció összesen tíz magyarországi Vivendi érdekeltségű céget érint, javarészt a korábbi koncessziós területeken működő társaságokat. A Vivendi egyúttal cáfolta, hogy a hazai érekeltségek könnyebb értékesíthetősége miatt kerülne sor az összevonásokra. Polányi Sándor vezérigazgató a jelenlegi struktúra túlzottan bonyolult voltával indokolja az egyesítést.

A Vivendi távközlési cégeivel országszerte félmillió előfizetőt, további kommunikációs vállalkozásaival pedig 12000 ügyfelet szolgál ki. Az összevonásról szóló döntés a cég egyéb -- környezetgazdálkodási és médiaérdekeltségeit -- nem érinti

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.