Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 18. 19:22

Ismét a szolgáltatóknak adott igazat a HÍF

Újabb határozataiban adott igazat az Inter.net-nek az internetszolgáltatók és a távközlési szolgáltatók közt a díjmegosztás kérdésében kialakult vitában a Hírközlési Felügyelet (HÍF) égisze alatt működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb).

[HWSW] Újabb határozataiban adott igazat az Inter.net-nek az internetszolgáltatók és a távközlési szolgáltatók közt a díjmegosztás kérdésében kialakult vitában a Hírközlési Felügyelet (HÍF) égisze alatt működő Hírközlési Döntőbizottság (HDb).

Az Inter.net ezúttal a V-fonnal, az Emitellel, a Dunatellel és a Bakonytellel folytatott vitában kapott igazat a HDb-től. Az internetszolgáltató abban kérte a HDb állásfoglalását, hogy a modemes internetezéssel többletbevételéhez jutó távközlési szolgáltatók a díjmegosztási kötelezettségnek csak akkor kötelesek eleget tenni, ha a számlázást az ISP átvállalja. A HDb határozata most is, akárcsak az Inter.net és a Matáv között született korábbi -- precedensértékűnek tekintett -- határozatában, az Inter.netnek adott igazat.

A döntés értelmében a távközlési szolgáltató az ISP-nek járó díjhányadot köteles átadni és a számlázás költségeit sem háríthatja az internetszolgáltatóra.

a címlapról