Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 18. 09:47

Toshiba Gigabeat: cserélhető merevlemezes MP3-lejátszó

A Toshiba június végén dobja piacra Gigabeat nevű hordozható MP3-lejátszóját, amely -- nem tévedés -- cserélhető merevlemezzel működik.

A Toshiba június végén dobja piacra Gigabeat nevű hordozható MP3-lejátszóját, amely -- nem tévedés -- cserélhető merevlemezzel működik.

A Gigabeat WAV, MP3 és WMA formátumú állományok lejátszására képes, amelyeket a belehelyezett 1,8 hüvelykes, 2 vagy 5 Gbyte kapacitású PC Card formátumú merevlemezről olvas be. A készüléken egy 160x120 pixeles felbontású, háttérvilágításos LCD-kijelző található, amely az éppen lejátszott zeneszám legfontosabb adatainak kijelzésére, valamint a könyvtárakban való navigációra szolgál. A zenéket USB2.0 porton tölthetjük fel a merevlemezre.

A Toshiba Gigabeat 72,5x112x22,3 mm méretű és merevlemez nélkül 180, merevlemezzel együtt 235 grammot nyom. A gyártó adatai szerint egy akkumulátorfeltöltéssel akár 18 óra folyamatos működés is elérhető. A merevlemezek 54x86x5 mm méretűek, tömegük pedig mindössze 55 gramm. A 21,1 gigabit/négyzetcol adatsűrűségű tányér fordulatszáma 3999 RPM, míg az átlagos elérési idő 15 ms, az átlagos adatátviteli sebesség pedig 5,2 Mbyte/sec.

A Toshiba Gigabeat ára Japánban 50 ezer jen, azaz mintegy 103 ezer forint. Az alapcsomagban a készüléken és a szoftvereken kívül egy távirányítóval ellátott sztereó fülhallgató és egy 2 Gbyte-os merevlemez található. Természetesen a merevlemezek külön is megvásárolhatók.

Hogy a Gigabeat Japánon kívül más országban is kapható lesz-e, azt egyelőre nem tudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról