:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 17. 14:27

A Sony Ericsson új szolgáltatásokkal ruházta fel még meg sem jelent P800 kommunikátorát

[NetAktív] A Sony Ericsson Mobile Communications ma nyilvánosságra hozta, hogy az idén márciusban bemutatott P800 multimédiás telefon memóriája bővíthető lesz a Memory Stick Duo technológia segítségével, sőt a telefon MP3 zenei anyagok lejátszására is alkalmassá válik.

[NetAktív] A Sony Ericsson Mobile Communications ma nyilvánosságra hozta, hogy az idén márciusban bemutatott P800 multimédiás telefon memóriája bővíthető lesz a Memory Stick Duo technológia segítségével, sőt a telefon MP3 zenei anyagok lejátszására is alkalmassá válik.

A Memory Stick Duo technológia révén 16 MB extra memóriával bővíthető az eredetileg is 12 MB belső memóriával rendelkező készülék, így egyszerűen elmenthetők lesznek a zenei fájlok is, másolhatók a dokumentumok, képek és zenei anyagok a P800-ról egy PC-re és fordítva. A készülék így önmagában képes lesz betölteni egy telefon, egy PDA, egy digitális fényképezőgép, MP3 lejátszó és internetes hozzáférési pont szerepét.

A Memory Stick Duo technológia képes rögzíteni, továbbítani és másokkal megosztani különféle típusú digitális tartalmakat -- például mozgóképeket, zenét, hangot, adatot és alkalmazásokat. A ma kapható eszközök széles választékának köszönhetően a Memory Stick kapocs lehet a különféle termékek, tartalmak és személyek kommunikációjában.

A P800-ba beépített digitális fényképezőgéppel készített képek egyszerűen továbbíthatók PC-re, vagy fordítva. A digitális kamerával, illetve egyéb módon készült és letöltött képek használhatók például képernyővédőként, vagy tárolhatók a telefonban lévő, vagy webalapú fényképtárban. Az MP3 formátumú zene átmásolható a PC-ről és meghallgatható a P800-zal, amelyhez természetesen sztereó fülhallgatók is járnak. A P800 Bluetooth, Memory Stick, kábeles és infravörös kapcsolatot is képes létesíteni más eszközökkel.

A P800-hoz egy 16 MB-os Memory Stick Duo tartozik, ami a 12 MB belső memóriával együtt összesen 28 MB memóriát jelent. A P800-hoz nagyobb kapacitású Memory Stick Duo vásárolható, és egy adapter segítségével a Memory Stick Duo bármely Memory Stick technológiát alkalmazó termékkel kompatibilissé válik.

A P800-zal lejátszhatók a helyileg tárolt valamint a lejátszás közben letöltött (streaming) fájlok: például egy sportösszefoglaló, zenei anyagok, videó vagy filmelőzetes. A P800 elektronikus határidőnapló is: kezeli a mindennapos feladatokat (naptár, e-mail, címjegyzék és tennivalók), és ezek bármelyikéről egyszerűen készíthető tartalék másolat a Memory Stick Duón. A funkciók könnyen szinkronizálhatók a PC-k legnépszerűbb irodai alkalmazásaival. A P800-zal lehet jegyzetelni, vagy éppen megtekinteni a Powerpoint, Word vagy Excel fájlokat. A Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével a P800 csatlakoztatható Bluetooth fejhallgatóhoz, illetve más Bluetooth technológiára épülő eszközökhöz, és PC-hez.

A P800-on a Symbian nyílt operációs rendszer legfrissebb, 7.0-ás verziója fut, valamint belekerült a nemrégiben bejelentett UIQ érintőképernyős felhasználói felület is. Mivel a P800 architektúrája nyitott, szabadon letölthetők hozzá Java és C++ alapú alkalmazások vagy éppen játékok: a fogyasztók tehát akár rendszeresen frissíthetik készülékeiket új alkalmazásokkal és tartalommal.

A P800 nyitottsága sokrétű, beépített böngészője képes elérni az Internetet (HTML, xHTML, cHTML oldalakat) és WAP-ot. A P800 öt kontinens mintegy 160 országában használható, lévén mindhárom GSM szabványt (900/1800/1900 MHz) kezeli. A P800 egy teljeskörű, komplex mobil multimédiás termék, amely várhatóan a harmadik negyedévben jelenik meg a piacon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.