:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 17. 09:54

A Nokia MMS-rendszert szállít az olaszországi TIM multimédiás szolgáltatása számára

Az olaszországi TIM MMS-szolgáltatásának kereskedelmi bevezetéséhez a Nokia MMS-megoldását is integrálják a TIM több gyártótól származó hálózati környezetébe. A multimédiás üzenetküldési szolgáltatás segítségével a mobilkészülékek szöveget, képet, grafikát és hangot egyaránt tartalmazó, gazdag tartalmú üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak.

[HWSW] Az olaszországi TIM MMS-szolgáltatásának kereskedelmi bevezetéséhez a Nokia MMS-megoldását is integrálják a TIM több gyártótól származó hálózati környezetébe. A multimédiás üzenetküldési szolgáltatás segítségével a mobilkészülékek szöveget, képet, grafikát és hangot egyaránt tartalmazó, gazdag tartalmú üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak.

A Nokia a megállapodás szerint a multimédiás üzenetküldõ központot (MMSC) és a nem-MMS képes, hagyományos telefonokhoz készült Nokia terminál-átjárót szállítja, valamint rendszer- és szolgáltatásintegrációt biztosít az MMS szolgáltatás kereskedelmi beindulásához.

A Nokia terminál-átjáró megoldásnak köszönhetõen a Nokia MMS megoldásával a felhasználók nem csupán az MMS-képes készülékekre, hanem a hagyományos GSM mobiltelefonokra is küldhetnek majd multimédiás üzeneteket. A hagyományos készülékek tulajdonosait egy SMS üzenetben értesítik a befutó MMS üzenetről, melyet a felhasználók a TIM egyik internetes oldalán tekinthetnek meg. Az MMS-képes telefonokkal közvetlenül e-mail címekre is küldhetők multimédiás üzenetek.

A Nokia terminál-átjáró a személyek közötti MMS-üzenetváltáson túl a felhasználótól az alkalmazás-, illetve alkalmazás irányából a felhasználót célzó szolgáltatások széles skáláját is lehetővé teszi. A megoldás ezáltal gyakorlatilag kimeríthetetlen forrást jelent a vonzó és bevételteremtő multimédia szolgáltatások bevezetésére.

Az év korábbi szakaszában aláírt kereskedelmi megállapodás értelmében a Nokia teljes MMS megoldást biztosított, valamint integrálta azt a TIM -- már WAP átjárót is tartalmazó -- szolgáltatói környezetébe. A Nokia emellett a Forum Nokián és a katalóniai Dél-Európai Mobilszoftver Integrációs Központon keresztül teljes körű támogatást biztosít a multimédiás alkalmazások fejlesztői számára. A Nokia az MMS-megoldás versenyképességét garantáló Nokia KeyCare csomagot is biztosítja.

A 2001 harmadik negyedévétől kezdve kereskedelmi MMS-rendszereket tesztelő Nokia az MMS területén az iparágban az egyik legnagyobb és legátfogóbb tapasztalattal rendelkezik. A Nokia 2001 decembere óta szállítja MMS- megoldását. A vállalat további MMS-eredményei között szerepel a világ első, két hálózat közötti MMS-barangolásának lebonyolítása 2002 februárjában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.