:

Szerző: Barna József

2002. június 16. 15:43

Kedden az Infineon nemzetközi együttműködést jelent be

[Reuters] A német Infineon Technology AG pénteken közölte, jövő hét keddjén együttműködési megállapodást köt két félvezetőgyártó céggel. A sajtó munkatársaihoz eljuttatott szűkszavú közleményben csupán annyi szerepel, hogy az Infineon és két vezető félvezetőgyártó vállalat egy közös vállalatot és technológiai modellt jelent be. A cég egyelőre további részletet nem közölt az ügylettel kapcsolatban.

[Reuters] A német Infineon Technology AG pénteken közölte, jövő hét keddjén együttműködési megállapodást köt két félvezetőgyártó céggel. A sajtó munkatársaihoz eljuttatott szűkszavú közleményben csupán annyi szerepel, hogy az "Infineon és két vezető félvezetőgyártó vállalat egy közös vállalatot és technológiai modellt" jelent be. A cég egyelőre további részletet nem közölt az ügylettel kapcsolatban.

Elemzők elképzelhetőnek tartják, hogy az áprilisban a Motorola, a Philips, TSMC és az STMicroelectronics között létrejötthöz hasonló kutatási-fejlesztési együttműködés bejelentésére készül a német chipgyártó. Amint arról beszámoltunk, a négy félvezetőgyártó cég néhány hónapja a Crolles 2 projekt keretében közösen dolgozik a 90-32 nanométeres gyártástechnológia kutatásán.

Mások a lehetséges partnerek között sorolják fel az IBM-et és a Toshibát is, melyek hosszú idő óta együttműködnek a német céggel. De felmerült a tajvani memóriagyártó Nanya Technologies neve is, ugyanis a két cég még májusban szándéknyilatkozatot írt alá egy közös tajvani memóriagyártó üzem létesítéséről. Egyesek úgy vélik, ezt az ügyletet véglegesítette az Infineon.

A bevallottan sötétben tapogatózó elemzők azonban gyakorta egymást is cáfolják. Egy német elemzőcég például a szintén tajvani szerződéses félvezetőgyártó United Microelectronics Corporationnel (UMC) kötött korábbi megállapodás kiszélesítését valószínűsíti. Mások azonban valószínűtlennek tartják, hogy a nyomott memóriaárak időszakában az Infineon további gyártókapacitásra tartana igényt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.