Szerző: roberto

2002. június 13. 23:21

Stratégiai együttműködés Kína vezető Linux-disztribútora és a norvég TrollTech között

[TrollTech] A norvég TrollTech és a kínai Red Flag Software néhány napja stratégiai együttműködést jelentett be. A KDE grafikus munkakörnyezet alapjául is szolgáló Qt rendszerkönyvtárat fejlesztő norvég cég és a Kínai Tudományos Akadémia Szoftverkutató Intézete által (is) alapított Red Flag együttműködése nyomán egy újabb beágyazott eszközökbe szánt Linux-alapú rendszer fog elkészülni.

Red Flag Software[TrollTech] A norvég TrollTech és a kínai Red Flag Software néhány napja stratégiai együttműködést jelentett be. A KDE grafikus munkakörnyezet alapjául is szolgáló Qt rendszerkönyvtárat fejlesztő norvég cég és a Kínai Tudományos Akadémia Szoftverkutató Intézete által (is) alapított Red Flag együttműködése nyomán egy újabb beágyazott eszközökbe szánt Linux-alapú rendszer fog elkészülni.

"Büszkék vagyunk arra, hogy megkötöttük ezt a megállapodást a Red Flaggel" -- mondta a hírt kommentálva Haavard Nord, a Trolltech elnök-vezérigazgatója -- "technológiáink kiegészítik egymást, és ez különösen erős partnerséget hoz létre a két cég között. A Red Flag Linux, a Qt és a Qtopia együttes használatával olyan platform jön létre, amelynek alkalmazása nemcsak az eszközgyártók számára előnyös, hanem külső cégek számára is, mert lehetővé teszi a bővítést és az egyedi igényekhez való igazodást.

A megállapodás szerint egy Qt technológiai központot is létrehoznak Pekingben a Red Flagnél, amely a TrollTech termékei iránti kereskedelmi, oktatási és kutatói szférából érkező igényeket fogja kielégíteni, gondoskodik a megfelelő képzésről, valamint szolgáltatásokat nyújt a TrollTech kínai ügyfeleinek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról