:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 12. 14:03

RocketRAID 1520: Serial ATA RAID vezérlőkártya a HighPoint kínálatában

A RAID-vezérlőiről ismert HighPoint Technologies bejelentette RocketRAID 1520 névre hallgató Serial ATA RAID kontrollerkártyáját.

A RAID-vezérlőiről ismert HighPoint Technologies bejelentette RocketRAID 1520 névre hallgató Serial ATA RAID kontrollerkártyáját.

A RocketRAID 1520 kártyán egy kétcsatornás Serial ATA RAID vezérlő kapott helyet, amely RAID 0,1 módokat támogat. Érdekesség, hogy a kártyához nemcsak Serial ATA kivitelű merevlemezek csatlakoztathatók, hanem egy speciális adapter (HighPoint RocketHead 100) segítségével "hagyományos" ATA/100 felületű merevlemezek is. A RocketRAID 1520 ajánlott kiskereskedelmi ára 120 dollár.

A vállalat kártyáját gyakorlatilag mindenféle környezetbe ajánlja, kezdve az otthoni játéktól a LAN-szervereken át egészen a nagyvállalati adattároló eszközökig. A kártyához egyébként menedzsment és felügyeleti szoftver is tartozik. A HighPoint szerint a termék Windows 98/ME, Windows NT4, Windows 2000, Windows XP, Linux (SuSE, Red Hat, Caldera, Turbo) és FreeBSD operációs rendszerekkel kompatibilis.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Serial ATA révén nem csupán a perifériák és a processzor közti adatáramlás sebessége növelhető, hanem -- minthogy a jelenlegi kábeleknél jóval egyszerűbb soros kábelek szükségesek a csatlakoztatáshoz -- kisebb és jobban szellőző számítógépek építhetőek. Ezen túlmenően míg a jelenlegi ATA-100-as kábelek mintegy 5 cm szélesek, és nem lehetnek hosszabbak 45 cm-nél, addig a mindössze 7 eres Serial ATA kábelek akár egyméteres hosszúság mellett is használhatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.