Szerző: roberto

2002. június 12. 10:50

A Dell után a HP is keresi az Oracle és a Red Hat partnerségét

[HP] A Dell után néhány nappal a HP is bejelentette, hogy együttműködik az adatbáziskezelő rendszerek vezető gyártójával, az Oracle Corporationnel, és a Linux-piac vezető cégével, a Red Hat Inc-vel. Az együttműködés eredményeképpen a vállalati felhasználók a jövőben akár nyolc csomópontos Red Hat Linux Advanced Serverrel működő HP ProLiant DL580 szerverekből építkező Oracle9i Real Application Clusters (RAC) technológiához is hozzájuthatnak.

Hewlett Packard[HP] A Dell után néhány nappal a HP is bejelentette, hogy együttműködik az adatbáziskezelő rendszerek vezető gyártójával, az Oracle Corporationnel, és a Linux-piac vezető cégével, a Red Hat Inc-vel. Az együttműködés eredményeképpen a vállalati felhasználók a jövőben akár nyolc csomópontos Red Hat Linux Advanced Serverrel működő HP ProLiant DL580 szerverekből építkező Oracle9i Real Application Clusters (RAC) technológiához is hozzájuthatnak.

A sajtóközlemény szerint a HP volt az első olyan cég tavaly, amelyik Linuxra is hitelesített Oracle 9i RAC rendszereket forgalmazott. Mark de Visser, a Red Hat marketingigazgatója elmondta, hogy cége szorosan együttműködött a HP-vel a Red Hat Advanced Server OS összes funkciójának letesztelésében.

Az IDC 2002-es első negyedévi (május végén kiadott) kimutatásai szerint ismét a HP Proliant szerverek vezetik az Intel-alapú linuxos szerverek eladási statisztikáit 25,9%-os részesedéssel, így a 2002 első negyedéve már a tizenhetedik olyan negyedév, amelyben a HP Proliant sorozat áll az élen a linuxos eladásokat tekintve.

a címlapról