Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 11. 16:14

NVIDIA: teljes mellszélességgel az USB2.0 mellett

Az NVIDIA bejelentette, hogy következő generációs nForce chipkészletei támogatni fogják az USB2.0 eszközöket.

Az NVIDIA bejelentette, hogy következő generációs nForce chipkészletei támogatni fogják az USB2.0 eszközöket.

Egyelőre nem tudni, hogy a vállalat mikor szándékozik bejelenteni jelenleg "Crush 18" kódnéven ismert nForce chipkészletét, azonban a múlt heti Computex kiállításon számos alaplapgyártó bemutatta arra épülő termékeit. Bár az NVIDIA hivatalos bejelentése egyelőre még várat magára, nem hivatalos forrásból származó információk szerint a "Crush 18" chipkészlet north bridge chipje (IGP) a következő tulajdonságokkal rendelkezik majd:

  • integrált GeForce4 MX grafikus mag (250 MHz)
  • DDR333 és DDR400 SDRAM támogatás
  • AGP8X felület

A south bridge (MCP) állítólag két változatban készül, az egyikben USB1.1, ATA/133 és Ethernet vezérlő lesz, a másikban azonban USB2.0, ATA/133, két Ethernet és FireWire-kontroller is helyet kap a Dolby Digital 5.1 kompatibilis audiovezérlő mellett.

Az NVIDIA a hírek szerint júliusban kezdi meg az első "Crush 18" chipkészletek szállítását, az első alaplapok peig várhatóan augusztusban jelennek meg a boltokban. A Computex kiállításon Crush 18-alapú alaplapot állított ki az Asustek (A7N8X), az MSI (N18 Ultra-ABIL), a Chaintech (APOGEE 7NJS), a Leadtek (K7nCR18D) és a Shuttle (E7N820D).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról