Szerző: mz

2000. április 24. 22:53

Agfa SnapScan e40

Az Agfa Corporation Desktop Products Group, több díjnyertes asztali lapolvasó és digitális kamera gyártója, bemutatta a SnapScan e40 lapolvasót, az "e" sorozat első tagját, mely az elektronikus kommunikáció elősegítését tűzte ki céljául. Az e40-es az eredeti példányok beolvasása után az Agfa ScanWise szoftverével automatikusan e-mailben, szövegszerkesztőben, karakterfelismerő szoftverrel, honlapon vagy képmanipulációs programmal való felhasználáshoz formázza a kapott képet.
A mind PC, mind Macintosh platformon használható lapolvasó USB csatlakozóval rendelkezik, mely megkönnyíti az üzembe helyezést és használatot - elvileg.
A SnapScan e40 42 bites színmélységgel, 1200 x 2400 dpi optikai felbontással dolgozik - ennyit az olcsóbb lapolvasók talán még szoftveres úton sem tudnak. A maximális olvasási felület 8.5 x 11.7 inch. (Kb. 21,6 x 29,7 centiméter.) Az iroda vagy lakás izléses berendendezéséhez cserélhető, színes, áttetsző narancs, kék és grafitszínben elérhető fogantyúval is kapható.
Az Agfa bőséges szoftverkínálattal is ellátja a vásárlókat, a csomagban többek közt a Corel Print Office 2000 és a ReadIris többnyelvű optikai karakterfelismerő szoftver található. A programok mindegyike angol, francia, német, spanyol, olasz és holland nyelvvel érhető el, mind Windows, mind Macintosh rendszerre. A SnapScan e40 májusban, 169 USD áron lesz kapható.
a címlapról