Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 11. 11:17

Olcsóbb SMS-küldés Java és GPRS segítségével

A német Brodos szolgáltatását igénybe vevő mobiltulajdonosok lényegesen olcsóbban küldhetnek rövid szöveges üzeneteket (SMS), mint a hagyományos módszert választó előfizetők. A Brodos szolgáltatásához Java alkalmazások futtatására alkalmas, GPRS kapcsolatra felkészített telefon szükséges.

A német Brodos szolgáltatását igénybe vevő mobiltulajdonosok lényegesen olcsóbban küldhetnek rövid szöveges üzeneteket (SMS), mint a "hagyományos" módszert választó előfizetők. A Brodos szolgáltatásához Java alkalmazások futtatására alkalmas, GPRS kapcsolatra felkészített telefon szükséges.

A szolgáltatást igénybe vevő felhasználóknak először regisztrálnia kell magát a Brodos-SMS szolgáltatásra és le kell töltenie egy kb. 29 Kbyte méretű Java alkalmazást, amely az üzenetek küldésére szolgál. Az SMS-ek GPRS kapcsolaton jutnak el a Brodos központjába, kikerülve a mobilszolgáltató üzenetközpontját.

A szolgáltatás ára kreditpontokban van meghatározva. A kreditpontok megszerzéséhez a felhasználóknak regisztrálniuk kell magukat a Brodosnál, ahol először 120 kreditet kapnak, természetesen a későbbiekben további pontokat vásárolhatnak. A pontokért cserébe nem csak üzeneteket küldhetnek, hanem csengőhangokat vagy logókat is letölthetnek.

SMS küldése esetén a felhasználóknak mobiltelefonszámukkal és jelszavukkal be kell jelentkezniük a Brodos SMS-küldő rendszerébe. A telefonszámra azért van szükség, mert az üzenetközpont az üzenet címzettje felé úgy továbbítja az SMS-t, mintha az közvetlenül a feladó készülékéről érkezett volna, így a címzett könnyen válaszolhat rá.

Egy kreditpont jelenleg 1 eurocentbe kerül, egy üzenet elküldésének ára a GPRS szolgáltatás díján felül 9 kredit, azaz mintegy 9 eurocent (~21 forint). A mobilszolgáltatók egy üzenetért 19 eurocentet (~46 forintot) kérnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról