:

Szerző: roberto

2002. június 11. 08:49

SuSE Pro-Office CD: ami a disztribúcióból kimaradt

[SuSE] A SuSE ma jelentette be, hogy június 24-től forgalmazni fogja a Pro-Office CD névre hallgató kiegészítést rendszereihez. A Pro-Office CD tulajdonképpen egy SuSE Linux 8.0-hoz összeállított frissítés, amely a 8.0 megjelenése óta kiadott javításokat, a KDE 3.0.1-es verzióját (a rendszer a KDE 3.0.0-val került piacra) és a teljes Sun StarOffice 6.0 irodai programcsomagot is tartalmazza. A kiegészítő CD ára körülbelül 25 dollár lesz.

SuSE Linux[SuSE] A SuSE ma jelentette be, hogy június 24-től forgalmazni fogja a Pro-Office CD névre hallgató kiegészítést rendszereihez. A Pro-Office CD tulajdonképpen egy SuSE Linux 8.0-hoz összeállított frissítés, amely a 8.0 megjelenése óta kiadott javításokat, a KDE 3.0.1-es verzióját (a rendszer a KDE 3.0.0-val került piacra) és a teljes Sun StarOffice 6.0 irodai programcsomagot is tartalmazza. A kiegészítő CD ára körülbelül 25 dollár lesz.

A Sun Microsystems a StarOffice 6.0 megjelenése óta licencdíjat kér a StarOffice termékekért, ez volt az oka annak, hogy az új StarOffice a nem került rá a SuSE Linux 8.0 változatainak gyári korongjaira. A rendszer azonban a korábbi megállapodások alapján a StarOffice 5.2-es verzióját tartalmazza, és rengeteg egyéb irodai programot is, többek közt az OpenOffice 1.0 előtti verzióját, valamint a KOffice és a Gnome Office komponenseit. A hazai felhasználókat valószínűleg nem fogja érdekelni a Pro-Office kiegészítés, hiszen a honosított SuSE Linuxhoz az OpenOffice magyar verziója jár, magyar szóellenőrzővel felvértezve.

Más cégek másképp kezelték a StarOffice 6.0 megjelenését, a Mandrake például csak a drágább dobozos verziókhoz ad StarOffice 6.0-át, míg a Red Hat úgy döntött, hogy nem veszi be a Red Hat Linuxba a StarOffice egyik verzióját sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.