:

Szerző: Vörös Péter

2002. június 11. 09:09

A Novell 212 millió dollárért megvásárolja a Silverstreamet

[Bloomberg, CNET] A Novell hétfőn bejelentette, hogy egy 212 millió dollár értékű készpénzes ügylet keretében felvásárolja a Silverstreamet, amelynek alkalmazásai webszolgáltatások nyújtásában segítenek a vállalatoknak.

[Bloomberg, CNET] A Novell hétfőn bejelentette, hogy egy 212 millió dollár értékű készpénzes ügylet keretében felvásárolja a Silverstreamet, amelynek alkalmazásai webszolgáltatások nyújtásában segítenek a vállalatoknak.

A felvásárlás is jól jelzi a Novell erőfeszítéseit a webszolgáltatások új területén, amelynek célja az, hogy a vállalatok olyan szoftvereket készítsenek ill. használjanak, amelyek révén a különféle számítógépes rendszerek online módon tudnak együttműködni és tranzakciókat lebonyolítani.

A Novell, amely nem is olyan régen még szoftvergyártó óriásnak számított, már jó ideje dolgozik azon, hogy megalapozza nevét ezen az új területen olyan versenytársak ellen, mint a Sun, a Microsoft és az IBM. Májusban a cég közzétette azt az új technológiai specifikációt, amely a könyvtárszolgáltatási szoftvereket (directory services software) közelebb hozza az új webszolgáltatási eszközökhöz.

"Mi máshonnan jövünk erre a piacra, mint a többiek. A mások által alkalmazott cégspecifikus termékeken alapuló monolitikus megközelítés helyett a Novell egy költséghatékony és rugalmas alternatíva nyújtására összpontosít, amely lehetővé teszi, hogy az összes gyártó terméke együttműködjön" -- közölte Chris Stone, a Novell alelnöke.

A SilverStream eXtend termékcsaládját a jövőben a Novell név alatt fogják forgalmazni.

A felvásárlás után David Litwack, a SilverStream elnök-vezérigazgatója a Novell igazgatója lesz és csatlakozik a Novell globális menedzsment bizottságához. A SilverStream irodái továbbra is Billericában (Massachusetts, USA) maradnak. Az ügylet várhatóan júliusban zárul le.

A SilverStream februárban bejelentette, hogy dolgozóinak 20%-át elbocsátja, miután a cég forgalma kevesebb, mint felére csökkent, mivel az ügyfelek kevesebbet költöttek webhelyeikre. A cégnek tavaly év végén mintegy 600 alkalmazottja volt, az első negyedévben a vállalat forgalma 56%-kal 10,2 millió $-ra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.