Szerző: roberto

2002. június 10. 09:06

Az ötödik elem: MPlayer 0.90pre5

[mplayerhq.hu] A hétvégén elkészült a nagy MPlayer 0.90 puzzle ötödik eleme, a 0.90pre5. A UNIX-os médialejátszó újabb előzetes kiadása ismét rengeteg javítást tartalmaz, ezek közül első helyen a frissített dokumentációt érdemes megemlíteni, amelynek alapos végigolvasása óriási előnyökkel járhat. A legfontosabb változások listája: javítások a feliratozó rendszerben, libavcodec tömörítés bővítése, újabb X11 (többek közt icewm fullscreen) javítások és a GCC 3.1-re épülő fordítókörnyezet támogatása. A változásokról bővebben az mplyerhq.hu hírei között olvashatunk. A forráskód lefordításához változatlanul a GCC 2.95 ajánlott.

MPlayer[mplayerhq.hu] A hétvégén elkészült a nagy MPlayer 0.90 puzzle ötödik eleme, a 0.90pre5. A UNIX-os médialejátszó újabb előzetes kiadása ismét rengeteg javítást tartalmaz, ezek közül első helyen a frissített dokumentációt érdemes megemlíteni, amelynek alapos végigolvasása óriási előnyökkel járhat. A legfontosabb változások listája: javítások a feliratozó rendszerben, libavcodec tömörítés bővítése, újabb X11 (többek közt icewm fullscreen) javítások és a GCC 3.1-re épülő fordítókörnyezet támogatása. A változásokról bővebben az mplyerhq.hu hírei között olvashatunk. A forráskód lefordításához változatlanul a GCC 2.95 ajánlott.

Az MPlayer projekt sem kerülhette el a sorsát: a mplayerhq.hu letöltés szekciójában jó pár hete -- közvetlenül a forráskód alatt -- megjelentek az előre fordított Red Hat 7 RPM csomagok. Aki ezeket választja, készüljön fel arra, hogy ezek a csomagok elég sok függőséget tartalmaznak, annál biztosan többet, mint amennyi egy saját, jól beállított buildhez szükséges.

a címlapról