Szerző: Barna József

2002. június 7. 11:29

Hamarosan elkelhetnek a KPNQwest kelet-európai érdekeltségei

A Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium érdeklődik a csődbe ment holland KPNQwest kelet-európai érdekeltségeinek felvásárlása iránt, adta hírül tegnap a The Wall Street Journal . A konzorcium állítólag már hetek óta tárgyalásokat folytat az európai adatszolgáltató cég kelet-európai érdekeltségeinek megvásárlásáról, melyek értéke szakértők szerint a csődeljárás előtt közel 100 millió euróra rúgott.

A Lehman Brothers Holdings által vezetett konzorcium érdeklődik a csődbe ment holland KPNQwest kelet-európai érdekeltségeinek felvásárlása iránt, adta hírül tegnap a The Wall Street Journal. A konzorcium állítólag már hetek óta tárgyalásokat folytat az európai adatszolgáltató cég kelet-európai érdekeltségeinek megvásárlásáról, melyek értéke szakértők szerint a csődeljárás előtt közel 100 millió euróra rúgott.

A jelenlegi helyzetben azonban várhatóan csupán töredékáron kerülhetnek értékesítésre a KPNQwest vagyontárgyai. A hét elején a holland céghez közelálló források arról számoltak be, hogy a kelet-európai érdekeltségeket mintegy 50 millió dollárért vásárolná meg a konzorcium. Ez az összeg azonnal a hitelezők számlájára kerülne az ügylet sikeres lezárulta esetén.

Egyben a KPNQwestben 40%-os tulajdonrésszel rendelkező KPN NV jelezte, még napokig, esetleg hetekig szándékában áll a csődbe ment adatszolgáltató páneurópai optikai hálózatának üzemeltetése. Egyes becslések szerint a hálózat napi üzemeltetése közel 1 millió eurót emészt fel.

Időközben a KPNQwest csődbiztosai tegnap javaslatot terjesztettek be a vállalat ügyfelei és szolgáltatói számára, melytől azt remélik, sikerül finanszírozni a hálózat júniusi és esetleg júliusi üzemeltetésének költségeit. A vagyonkezelők így próbálnak elegendő időt biztosítani a cég ügyfelei számára arra, hogy alternatív szolgáltatót találjanak a hálózat teljes lekapcsolása előtt.

A KPNQwest 25 000 kilométeres hálózata révén 18 ország vállalatainak nyújt internetszolgáltatást, míg honlapja szerint az európai, ázsiai és egyesült államokbeli vállalati ügyfeleinek száma eléri a 100 000-et. Ezek között megtalálható a Nokia, a Verizon Communications, a Dell Computer Europe és a Microsoft is.

Szólj hozzá a fórumban!

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.