:

Szerző: roberto

2002. június 7. 10:42

A Dell, az Oracle és a Red Hat a Linux-alapú vállalati rendszerek mellett

[LinuxPR, Dell, Red Hat] A Dell, az Oracle és a Red Hat vezetői szerdán költséghatékony, Red Hat Linux Advanced Serverre alapozott vállalati megoldásokat jelentettek be. Az új lehetőségek a vállalati felhasználók számára megkönnyítik kritikus rendszereik drága, védjegyzett rendszerekről Linux-alapú technológiára történő átállítását.

Red Hat Linux[LinuxPR, Dell, Red Hat] A Dell, az Oracle és a Red Hat vezetői szerdán költséghatékony, Red Hat Linux Advanced Serverre alapozott vállalati megoldásokat jelentettek be. Az új lehetőségek a vállalati felhasználók számára megkönnyítik kritikus rendszereik drága, védjegyzett rendszerekről Linux-alapú technológiára történő átállítását.

A három nagy cég együttműködésének az eredménye a vállalati használatra tervezett Red Hat Linux Advanced Servert és az Oracle 9i adatbáziskezelő rendszer második kiadását futtató Dell PowerEdge szerverek megjelenésében fog megtestesülni. A Dell egyébként a teljes PowerEdge termékvonalon támogatni fogja a Red Hat Linux Advanced Servert, és a vállalat szervertermékeit hitelesíteni fogják a Red Hat Advanced Serverrel és az Oracle 9i-vel való használatra.

Az Oracle és a Red Hat további együttműködést is tervez, amelynek eredménye a Red Hat Advanced Server OS-be fog beépülni. A két szoftvercég azt is bejelentette, hogy együtt nyújtanak terméktámogatást a Red Hat Advanced Serververen futó Oracle termékekhez.

A három cég egyébként jelenleg is közös projekten dolgozik, az egyesült államokbeli Szövetségi Repülésügyi és Légiközlekedési Irányító Rendszer (Federal Aviation Air Traffic Control System) virginiai központjában egy olyan Oracle9i Real Application Clusters (RAC) rendszert állítanak fel, amely 2000 repülésügyi felhasználót képes kiszolgálni párhuzamosan. A Nemzeti [repülési] Naplóként (National Log) is emlegetett komplexum egy olyan elszámoló és elosztó (clearinghouse) centrum lesz, amit országszerte használnak majd a légiközlekedési központokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.